Hlavní navigace

Samsung nabízí chytrou ledničku už i v ČR

24. 9. 2019

Sdílet

 Autor: Samsung
Chytrá chladnička Family Hub přichází s displejem integrovaným ve dveřích. Nový model má ambice vrátit do kuchyní domácí „informační centrum“, tedy známé vzkazy na dveřích lednice držící pomocí magnetek. Family Hub k tomu přidává mikrofon, reproduktory, fotoaparáty, bohatou konektivitu a celou řadu chytrých funkcí, což má lednici vrátit zpět do centra dění v domácnosti.

Chytrá chladnička Family Hub běží na operačním systému Tizen. Displej „probudíte“ dotykem prstu za necelou vteřinu, o navigaci se starají dotyková tlačítka ve spodní liště, která připomínají ovládací prvky u smartphonů řady Galaxy. Základní obrazovkou je nástěnka, kam můžete připisovat vzkazy, přidávat kresby, „přilepovat“ fotografie nebo z této obrazovky rychle spustit přehrávání hudby, např. ze Spotify.

Celkem má Family Hub až pět různě uspořádaných domovských obrazovek, kterým můžete na pozadí nastavit vlastní fotografie, nechybí ani panel se zástupci rychlého přístupu. Jako spořič může na displeji běžet třeba slideshow rodinných fotografií.

Chladnička Family Hub komunikuje s okolím přes Bluetooth a Wi-Fi, snadno ji tak zařadíte do domácího ekosystému chytrých zařízení SmartThings. Na dálku tak můžete přímo z lednice ovládat a nastavovat další zařízení v domácnosti, např. klimatizaci, soundbar, chytré žárovky nebo televizi. A to buď dotykem, nebo hlasovým asistentem Bixby 2.0 s umělou inteligencí.

Při vaření můžete dokonce přes lednici vyřídit hovor, stačí se jen přes Bluetooth propojit s telefonem. A komunikace funguje i obráceně. Na lednici můžete zrcadlit přehrávání televize z obývacího pokoje přes funkci Smart View, příp. zrcadlit a na dálku ovládat smartphony řady Galaxy. Ať se nacházíte kdekoliv, můžete si přes vzdálený přístup telefonu snadno vizuálně prohlédnout obsah lednice a dokoupit jen to, co skutečně potřebujete.

Každý člen rodiny může mít u lednice svůj vlastní profil charakterizovaný jménem, avatarem a barvou. A tyto figurky se následně objevují při zadávání položek do přehledného rodinného kalendáře, při psaní poznámek nebo úkolů. Součástí základní výbavy je několik přeinstalovaných aplikací, např. webový prohlížeč, aplikace pro tvorbu nákupního seznamu nebo Správce lednice, v němž uvidíte ručně zadané datum expirace u jednotlivých potravin. Do lednice můžete doinstalovat i další aplikace dle potřeby.

 

Potažením prstu z horní části displeje nakouknete do obsahu lednice prostřednictvím vnitřních kamer, potraviny můžete opatřit různými štítky, rychle je přidat do vlastního seznamu nebo potraviny umístit na nákupní lístek.

Specialitou je integrace s recepty, které si můžete na displeji chladničky přímo vyhledat a chybějící suroviny hned přidat na nákupní seznam. A ten už si snadno zkontrolujete v obchodě na smartphonu.

Volně stojící kombinovaná chladnička Samsung Family Hub má fyzické rozměry 178 × 91,2 × 71,6 cm, pod hmotnost 127 kg se podepsala zejména použitá nerezová ocel. Za levými dveřmi je připraven mrazák s čistým objemem 210 litrů a za pravými dveřmi najdete chladničku o objemu 383 litrů. Police jsou vyrobeny z tvrzeného skla, osvětlení obstarávají LED diody.

příloha_ovladnete_sva_data

Vnější strana levých dveří je osazena kompaktním výrobníkem ledu, dávkovačem a nápojovým automatem. Pravé dveře v sobě mají zabudován 21,5" dotykový LCD displej s rozlišením 1 920 × 1 080 pixelů. V černém rámečku nad panelem je vestavěn mikrofon, pod ním se nachází dvojice reproduktorů.

Z vnitřní strany dveří chladničky jsou umístěny tři fotoaparáty, které snímají obsah lednice. Co se v ní nachází za potraviny, se tak dozvíte i bez toho,  že byste lednici vůbec otevřeli. Stačí se podívat na displej.

Byl pro vás článek přínosný?