Hlavní navigace

Samsung s novými telefony Galaxy S6 a S6 Edge cílí na firemní klientelu

7. 3. 2015

Sdílet

 Autor: samsung
Samsung oznámil, že se u nových telefonů Galaxy S6 a Galaxy S6 Edge chce zaměřit také na firemní zákazníky, jimž nabídne nové možnosti správy a zabezpečení.

Samsung se spojil s celou řadou známých jmen jako Google, Oracle, Citrix a Microsoft, jejichž produkty určené pro firemní zákazníky budou nové telefony podporovat . Jak uvedl Samsung na Světovém mobilním kongresu v Barceloně, různé nástroje jeho partnerů budou na nových high-endových smartphonech bez problémů spolupracovat s jeho softwarem pro zabezpečení a správu Knox 2.4.

Zatímco funkce pro zabezpečení a správu mají usnadnit především práci IT oddělení ve velkých firmách, prémiový design dvou nových smartphonů by měl přitáhnout pozornost jednotlivých zaměstnanců.

„Zjistili jsme, že design je pro pracovníky velmi důležitý,“ uvedl Andrew Ko ze Samsungu.“IT dbá na bezpečnost firemních dat, ale mělo by se zaměstnanců ptát také na to, zda dané zařízení vůbec chtějí používat.“ Samsung proto bude oba nové telefony prodávat v řadě barevných provedení spolu s atraktivními obaly.

Společnost Gartner nedávno zařadila Knox mezi nejlepší nástroje pro správu a zabezpečení, když jí dala nejlepší možné hodnocení v 11 z 16 bezpečnostních kategorií, uvedl Rhee s tím, že Microsoft příští týden oznámí, že ke každému novému telefonu Galaxy chráněném pomocí softwaru Knox přidá zcela zdarma po dobu jednoho roku 100 GB místa na cloudové službě OneDrive.

Dodatečných 100 GB prostoru si uživatelé Galaxy S6 a S6 Edge budou moci připočíst k 115 GB místa na OneDrive, které po dobu dvou let může bezplatně využívat každý nový vlastník těchto telefonů. Na obou smartphonech poběží nativně aplikace Microsoft OneDrive, OneNote a Skype spolu s Gmailem, Google Drive a Google Hangouts.

Podle Rheeho telefony na jedno nabití při běžném užívání vydrží 20 hodin a polovinu kapacity baterie lze dobít za pouhých deset minut, což se může hodit pro rychlé dobítí třeba na letišti. Telefony vůbec poprvé podporují bezdrátové dobíjení, i když funkce rychlého dobíjení je dostupná pouze po připojení zařízení přímo do sítě.

„Knox nabízí přesně ty funkce, které CIO u svých androidových telefonů chtějí,“ dodal Rhee s tím, že Know bude do svých firemních služeb WorkLife a SecuSuite integrovat také BlackBerry. Tyto služby, které budou prodávány skrze firemní kanály Samsungu, umožní hardwarové šifrování a rozdělení telefonu na část pro pracovní účely a část pro účely soukromé.

příloha_ovladnete_sva_data

IT oddělení díky tomu může například kontrolovat, že firemní hovory a data jsou placena firmou, zatímco za služby pro soukromé účely si daný zaměstnanec zaplatí sám.

Nová zařízení se začnou prodávat 10. dubna v 20 zemích světa.

Byl pro vás článek přínosný?