Hlavní navigace

Samsung začal prodávat ohebný smartphone Galaxy Z Flip

21. 2. 2020

Sdílet

 Autor: Samsung
První novodobé „véčko“ od Samsungu je k dispozici v černé a fialové barvě.

Samsung Galaxy Z Flip je k dispozici ve dvou barevných variantách (černé Mirror Black a fialové Mirror Purple) za doporučenou maloobchodní cenu 38 990 Kč. Telefon je k dispozici ve značkových prodejnách Samsung, e-shopu Samsung a u obchodních partnerů Samsungu.

Kupující v případě koupi Galaxy Z Flip distribuovaného v ČR společností Samsung Electronics Czech and Slovak dostává jako součást ceny roční pojištění, díky kterému má zákazník nárok na jednu pojistnou událost se spoluúčastí 2 799 Kč.

Pro systém skládání a rozkládání Samsung vyvinul zcela novou skládací technologii Samsung Ultra Thin Glass, která zaručuje 200 tisíc otevření a zavření bez viditelného vlivu na displej.

Skládací mechanismus telefonu Z Flip jej umožňuje používat jako stativ, díky čemuž uživatel dokáže zachytit fotografie a videa bez použití rukou. V Nočním režimu Z Flip v pozici stativu dokáže vytvořit 14 snímků do čtyř minut a v jejich kombinaci nabízí jasný záběr. Funkce Night Hyperlapse rovněž umožňuje natáčet noční videa s dynamickými světelnými efekty, opět bez nutnosti držet telefon v ruce.

Režim Single Take telefonu Z Flip snímá video, analyzuje ho pomocí AI modelu S20 a nabízí až 14 různých fotografií a videí včetně ultraširokoúhlých, bokeh, ořezaných fotografií, časosběrných videí a mnoho dalšího. Vše lze natočit na první pokus a telefon sám vybere ty nejlepší snímky pro všechny kategorie. Na uživateli už je výběr, které snímky chce použít například pro sdílení na sociálních sítích.

příloha_ovladnete_sva_data

UI/UX design telefonu Z Flip byl navrhnutý specificky pro jednotlivé formáty zařízení. S technologií precizních senzorů Z Flip vždy ví, jak se má chovat v rozloženém a složeném stavu i mezitím. Mechanismus Free-stop umožňuje používat zařízení Galaxy Z Flip jako laptop. Po složení na polovinu a umístění na rovnou plochu se automaticky přepne do režimu Flex. Horní polovinu displeje lze používat ke sledování a spodní k ovládání.

Podrobně jsme se věnovali novému telefonu zde.

Byl pro vás článek přínosný?