Hlavní navigace

Surface Book je v předobjednávce na stránkách Microsoftu již vyprodán

14. 10. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Lidé toužící po novém notebooku Surface Book se budou prozatím muset poohlédnout jinde než na oficiálních stránkách jeho výrobce Microsoftu.

Microsoft ve svém online obchodě nyní neumožňuje zájemcům o zařízení přímou předobjednávku. Místo toho nabízí možnost zapsání své emailové adresy. Microsoft pak těmto zájemcům pošle email, kdy bude notebook opět dostupný.

Naštěstí pro Microsoft to znamená zdravou poptávku po jeho strojích. Surface Book, který je prvním vstupem americké firmy na trh s notebooky, tak jasně a zřetelně vzbudil zájem uživatelů. Je to pro Microsoft potvrzení správného směřování poté, co se po valnou většinu své historie společnost vyhýbala vývoji svých vlastních stolních počítačů.

Surface Book byl oznámen minulý týden na tiskové konferenci Microsoftu v americkém New Yorku. Nabízí dotykovou obrazovku s vysokým rozlišením a klávesnici, která je s displejem spojená speciálním kloubem. Ten umožňuje vrchní část stroje oddělit a zařízení využívat také jako tablet. Uživatelé si mohou zakoupit také dražší verze zařízení disponující vyspělejšími grafickými systémy.

Vážní zájemci o Surface Book si jej stále mohou předobjednat u partnerů Microsoftu. Mezi ty patří například Amazon, Best Buy nebo Fry’s Electronics. Zařízení je tak stále k dispozici i před jeho oficiálním začátkem prodeje 29. října letošního roku.

příloha_ovladnete_sva_data

Fanoušci Microsoftu by však měli mít na paměti nebezpečně podobnou historii chytrých hodinek Microsoft Band. Ty byly zprvu kvůli „obrovské poptávce“ vyprodány, avšak později se úspěšnost prodeje zařízení zpomalila.

Vyprodat nový notebook již v předprodeji je však zajisté dobrý první krok připomínající produkty konkurenční společnosti Apple, který může být pro Microsoft zdravou inspirací.

Byl pro vás článek přínosný?