Hlavní navigace

Vydání rozkládacího tabletu Surface Neo bylo odloženo na neurčito

7. 5. 2020

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft oficiálně odkládá uvedení dvoudisplejových zařízení, Windows 10X tak budou poprvé představeny na běžných počítačích.

Microsoft oficiálně potvrdil, že odkládá uvedení rozkládacího tabletu Surface Neo a dalších dvoudisplejových zařízení.

Do doby, „než přijde ta správná chvíle“, uvedl neurčitě. Potvrzení je součástí pondělního blogového příspěvku, ve kterém nový šéf divize Windows and Devices Panos Panay vylíčil, jak si představuje budoucnost Windows 10 a souvisejících hardwarových produktů.

Z části tak shrnul, co už se nějakou dobu ví: 1) květnový update Windows 10 začne být distribuován široké veřejnosti tento měsíc 2) vývojářská konference Build proběhne pouze online a bude přístupná zdarma 3) firma odkládá vydání dvoudisplejových zařízení.

O třetím z opatření se dosud jen spekulovalo, teď je tedy jisté, že Microsoft byl v důsledku pandemie nucen zaměřit své priority opět na klasická zařízení s jedním displejem.

„Svět je dnes naprosto jiný, než jaký byl loni v říjnu, kdy jsme představili naši vizi nové kategorie dvoudisplejových zařízení s Windows. Prioritou pro nás zůstávají potřeby našich zákazníků, proto na změny musíme reagovat,“ uvedl Panay.

To znamená, že Microsoft se „zaměří na jednodisplejová zařízení s Windows 10X využívající kapacit cloudu, která lidem pomůžou k tomu pracovat, učit se a bavit se novými způsoby“. Operační systém Windows 10X původně navržený právě pro zařízení se skládacím displejem se tak poprvé představí na běžných počítačích, respektive na zařízeních s jedním displejem.

příloha_ovladnete_sva_data

Panay ve svém příspěvku také naznačil, že Microsoft by mohl do Windows 10 přidat další nové funkce. Aktuální květnový update je dle něj v tomto ohledu teprve prvním krokem.

„Jako tým jsme se zavázali k tomu, že budeme vyvíjet smysluplné inovace, které jsou pro miliardy lidí spoléhajících po celém světě na Windows, důležité. Proto v nejbližších měsících urychlíme jejich zavádění do Windows 10, abychom zajistili, že zařízení s naším systémem budou pro práci, učení i zábavu ty nejlepší. Inovovat budeme v každé z těchto oblastí.“ O možné konkrétní podobě novinek nebo jejich uvedení se Panay nezmiňuje.

Byl pro vás článek přínosný?