Hlavní navigace

Cisco Webex vylepší schopnosti videokonferencí

23. 4. 2019

Sdílet

 Autor: © skvoor - Fotolia.com
Nová rozšíření oblíbené komunikační platformy umožní sdílet svůj video obsah se vzdálenými uživateli mnohem snadněji. Novinkou je ale i pokročilé plánování nebo tzv. digitální nálepky.

Uživatelé platformy Cisco Webex budou mít k dispozici nové integrace s úložišti, propojenější volání s nástroji třetích stran a budou moci své cloudové služby lépe propojit i se svým on-premise prostředím. Jde například o tyto novinky:

  • Propojenější úložiště: Integrace s nástroji OneDrive a SharePoint jsou již samozřejmostí, nicméně platforma Webex bude nově více integrována i s Google Drive a bude následovat i podpora nástrojů Box a Dropbox.
  • Cloudové funkce i v on-premise: Pro vyšší ochranu investic organizací Webex umožňuje integrovat všechny cloudové funkce i do on-premise řešení, pokud organizace nasadí řešení Cisco Hosted Collaboration Solution či Cisco Unified Communications Manager.
  • Hovory s řešeními třetích stran: Do platformy Webex lze nově integrovat i klienty pro volání od jiných výrobců. Lze tak připojit například Skype For Business a mít stále k dispozici funkce jako hovory i posílání zpráv (messaging).
  • Sdílení videí na obrazovce: Webex umožní sdílet video obsah a animace ve vysokém rozlišení při frekvenci 30 snímků za sekundu. Každý si tak například během schůzky bude moci prohlédnout video z YouTube.
  • Další možnosti whiteboardu: Uživatelé, kteří pracují na digitální tabuli Webex Board, budou moci sdílet své nákresy a popisy se všemi účastníky nezávisle na jejich zařízení či klientech ze kterých se připojují.
  • Lepší video zážitek v nástroji Webex Events: Výrobce rozšiřuje podporu videa pro všechna video zařízení a koncové body řečníků využívající nástroj Webex Events. Nyní je možné do jedné události v  Webex Events pozvat až 200 účastníků.
  • Nový VDI klient pro Webex Meetings: díky němu je možné se do Webex Meetings připojit z VDI klienta. Schůzka pak funguje jako SIP hovor s audiem i videem.

Novinek se ale nedočkaly pouze integrace a funkcí pro video. Webex nově nabízí například možnost informovat se v reálném čase o obsazenosti jednotlivých místností, kde se schůzka koná či může konat. To je možné díky inteligentním kamerám a mikrofonům, které jsou zabudovány do zařízení.

Uživatelé budou moci také nově využít „digitální nálepky,“ na které mohou psát své poznámky. Ty budou k dispozici pro celý tým, který s nimi bude moci pracovat.

příloha_ovladnete_sva_data

V současnosti prostřednictvím platformy Webex podle výrobce globálně komunikuje měsíčně 200 milionů uživatelů. Ročně pak proběhne 125 miliard minut schůzek, 15 miliard volání a uživatelé zašlou 48 miliard zpráv.

 

Byl pro vás článek přínosný?