Hlavní navigace

Cloudové služby na platformě VMware nebo Microsoft

18. 10. 2013

Sdílet

 Autor: Zoner
Brněnská společnost ZONER rozšiřuje nabídku tradičních webhostingových služeb o nový projekt nabízející moderní cloudové služby.

(PR článek)

ZONER software představuje cloudové služby. Nové produkty využívají špičkové virtualizační platformy a technologie. Kterou platformu byste zvolili Vy?

Brněnská společnost ZONER rozšiřuje nabídku tradičních webhostingových služeb o nový projekt nabízející moderní cloudové služby, které jsou realizovány na špičkových technologiích a virtualizačních platformách. Jako jedna z mála společností nabízí své služby pomocí dvou virtualizačních platforem - VMware vSphere a Hyper-V od Microsoftu.

Nové stránky a kompletní nabídku naleznete na adrese www.zonercloud.cz.

Vybrat si můžete z 6 základních služeb. Mezi ty hlavní patří široká nabídka virtuálních serverů, možnost hostování Java EE aplikací, pronájmu SMTP serverů nebo zajištění populárních kancelářských služeb Office 365 v cloudu. Zajímavou možností je i pronájem výpočetního výkonu na zákazníkem zvolenou dobu.

Technologie

Cloudové služby společnosti ZONER jsou provozovány na velmi kvalitním hardware. Clusterové řešení datového pole je postaveno na hardware od firmy DELL, síťové prvky jsou od společnosti Cisco.

Celý systém je provozován v brněnských datacentrech, které jsou vzájemně propojeny optickými kabely. Dostatečná konektivita je dodávána od dvou nezávislých poskytovatelů. Vše je provozováno s cílem co největší eliminace jakýchkoliv výpadků.

zoner cloud

VPS - ideální pro multihosting CZ domén

Multihosting je hosting, který nabízí možnost využívat prostor virtuálního serveru pro více CZ domén a webových stránek. Obrovskou výhodou samostatného VPS je, že veškeré služby (domény CZ, webhosting, databáze, e-maily,…) jsou umístěny pouze na jednom serveru, což napomáhá rychlejším odezvám. Zároveň si můžete nastavit tolik prostoru, databází, emailů, kolik budou jednotlivé domény CZ využívat. Okamžitá registrace domény CZ, on-line editace záznamů (DNS, kontakty,…) a zabezpečení pomocí DNSSEC dělá z CZ domény a VPS serveru ideální kombinaci pro provoz webových služeb.

Požadujete-li virtuální server bez starostí, tedy s kompletní správou, administrátoři Zoneru se postarají o správnou funkci systému. Nainstalovaný Z-panel umožňuje jednoduchou administrativní správu CZ domén, webhostingu a e-mailů. Celý systém je odladěn na základě mnohaletých zkušeností při provozování webhostingu Czechia.com  a používáním desítky tisíců zákazníků!

TIP: Kromě univerzálního řešení je možná i individuální správa serverů podle požadavků na nastavení a funkčnost.

Virtuální server bez správy je naopak určen zákazníkům, kteří si sami umí administrovat operační systém a vyžadují svůj dohled nad systémem. Samozřejmostí je přístup root přes SSH nebo administrátorský účet u Windows.

příloha_ovladnete_sva_data

Doména CZ na českém cloudu

V České republice je aktuálně zaregistrováno přes 1,08 mil. českých domén a jejich obliba stále roste. Dokazují to statistiky na stránkách sdružení CZ.NIC, správce české domény. Pokud pro vaše domény CZ využijete český cloud (místo zahraničních poskytovatelů cloudových služeb), výrazně tím snížíte riziko dlouhé odezvy na serverech. Společnost ZONER software proto doporučuje pro vaše CZ domény využít cloudové služby od českých poskytovatelů, kteří využívají špičkové virtualizační platformy a technologie.

zoner cloud

Byl pro vás článek přínosný?