Hlavní navigace

Data uložená v cloudu lze zálohovat v jiném cloudu

Sdílet

 Autor: © Nikolai Sorokin - Fotolia.com
Nasumi a Backupify představují nové nabídky zálohovacích služeb.

Firmy spoléhající se na cloudové služby tak získají nové možnosti, jak svá data zálohovat na více cloudech.

Společnost Nasuni v úterý představila novou alternativu zrcadlení typu cloud-to-cloud, díky které budou mít zákazníci větší jistotu, že se ke svým datům dostanou i v případě výpadku primárního cloudu. Ve stejný den přišla s oznámením nových možností záloh i společnost Backupify. Nasuni i Backupify poskytují zálohovací služby, které fungují na větších cloudových službách, například na Amazon S3.

Podle analytika Marka Peterse z Enterprise Strategy Group se chce většina společností používajících cloudové služby jako své úložiště vyhnout nakupování a provozování vlastních zařízení.

„Cloudová úložiště se ukázala jako celkem spolehlivá. Používání jedné cloudové služby k zálohování druhé by mělo být opravdovou zárukou,“ myslí se Peters. „To, že by spadl Amazon i Google ve stejný den, bez možnosti s výpadkem něco udělat, je logicky téměř nepředstavitelné,“ dodal.

Služba Cloud Mirroring, kterou představila společnost Nasuni, umožní uživatelům S3 zálohovat data na Windows Azure a naopak. Nová funkce má zákazníkům zaručovat, že se ke svým datům  dostanou nehledě na to, co se stane s jejich primárním úložištěm.

Společnost Nasuni výpadek služby zatím nikdy nezažila, ale Cloud Mirroring zákazníkům poskytne další stupeň ujištění o tom, že jsou jejich data v naprostém bezpečí. Ceny, za které bude Nasuni službu poskytovat, zatím nejsou známé.

Zákazníci Backupify mohou svá data zálohovat na Rackspace Cloud Files a Google Cloud Storage. Další možnosti budou dostupné později.

S růstem Backupify začala společnost nacházet zákazníky, kteří už mají své vlastní účty na cloudových úložištích, řekl Rob May, generální ředitel společnosti. U takových zákazníků bude Backupify používat službu Amazon S3 ke zpracování dat, ale data pošle na cloud podle volby zákazníka. Cena za zálohu dat u Backupify je 3 dolary na měsíc za jednoho uživatele. Zákazníci, kteří si zvolí své vlastní úložiště, zaplatí o 50 až 60 procent méně, řekl May.

Byl pro vás článek přínosný?