Hlavní navigace

Datová centra? Bez software jen hromada mrtvého železa

21. 3. 2016

Sdílet

 Autor: Master Internet
Lídr v oblasti poskytování datacentrových služeb Master Internet se letos kromě serverhostingu zaměří hlavně na softwarové služby. Proč?

(Partnerský příspěvek)

Datacentra, to nejsou jen klimatizované prostory osazené nejnovějším hardware. Zákazníci preferují poskytovatele, který ke službám dokáže nabídnout zajímavou přidanou hodnotu. Třeba aplikace. „K serverhostingovým službám a cloudovým řešením proto nově přibyla celá sekce, kterou jsme nazvali jednoduše software. Kromě aplikací softwarové divize MasterAPP v ní budeme zákazníkům nabízet i mzdové či účetní aplikace,“ říká provozní ředitel Master Internet Filip Špaček.

Zakázkový vývoj na míru

Díky týmu vývojářů z divize MasterAPP rozšiřuje Master Internet své portfolio služeb o vývoj software na zakázku. Svým zákazníkům a partnerům tak umožní držet krok s dobou. Tým mobilních vývojářů je připraven pomoci s vývojem nejen mobilních aplikací. „Díky zkušenostem v oblasti optimalizace a marketingu dokážeme navíc zajistit komplexní marketing dodaných aplikací,“ komentuje Špaček.

Brněnský vývojový tým se specializuje na platformy iOS, OS X a Android, ale ovládá i webové technologie, vždy s důrazem na nejmodernější trendy. Součástí týmu MasterAPP je kromě vývojářů i interní tým zkušených testerů. Zákazníci mají také jistotu stabilní infrastruktury, neboť divize pro svůj provoz využívá serverové zázemí běžící v datových centrech Master DC.

Kdo je MasterAPP?

Softwarová divize zahájila svou činnost v létě roku 2014 a jejím hlavním úkolem je vývoj inovativních nejen mobilních aplikací pro různorodé platformy. První aplikací vydanou pod hlavičkou MasterAPP byla dětská chůvička Annie, která aktuálně obsadila druhé místo mezi chůvičkami na americkém trhu. Jednou z posledních pak Master Server Monitor. Pro zákazníky Master Internet, kteří mají aktivní službu monitoringu nebo administrace, je aplikace k dispozici ke stažení v obchodě Google Play Store. V plánu je samozřejmě i verze pro operační systém iOS.

Software k vašim službám

Mezi software spadá kromě vývoje mobilních aplikací i okruh takzvaných SaaS služeb (Software-as-a-Service). V nejbližších dnech plánuje Master Internet spustit partnerský přeprodej vybraného software. „Každá firma potřebuje informační systém nebo program na zpracování mezd. A každý software vyžaduje pro svůj chod spolehlivý hardware. Díky úzké spolupráci Master Internet a softwarových partnerů mohou zákazníci oba produkty pořídit na jednom místě,“ uzavírá Filip Špaček.

Už nyní jsou na webových stránkách Masteru s předstihem zveřejněny i první produkty softwarových partnerů. Patří mezi ně například firma Ipex vyvíjející komunikační software pro videokonference, Alfa Software se svým mzdovým produktem Avensio nebo třeba Atteya Group se svým business intelligence řešením a další.

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?