Hlavní navigace

Deset aplikací, které nejvíce zatěžují Androidy

14. 2. 2018

Sdílet

 Autor: Fotolia © Syda Productions
Pravidelný čtvrtletní průzkum Avastu odhalil, které mobilní aplikace nejvíce ovlivňují stav baterie, výkon a data na Androidu.

Avast připravil pravidelný přehled nejnáročnějších aplikací, na základě dat z tří milionů Android zařízení. Analýza Avast Android App Performance & Trend Report odhaluje, které aplikace ve třetím čtvrtletí loňského roku uživatelům spotřebovávají nejvíce systémových zdrojů, ať už při aktivním používání, nebo pokud pouze běží na pozadí.

Díky těmto poznatkům se uživatelé mohou lépe rozhodovat, jaké aplikace si stáhnout, a nastavit si zařízení tak, aby se vyhnuli nadbytečnému plýtvání baterie, místa v úložišti a dat.

 Top 10 aplikací, které nejvíce zatěžují Android, když běží na pozadí

Top 10 aplikací, které nejvíce zatěžují Android během aktivního používání.

Mezi aplikacemi, které se automaticky spustí při zapnutí zařízení a běží na pozadí, mají největší vliv na baterii, úložiště a spotřebu produkty od Googlu a Samsungu. Aplikace AllShare od Samsungu je z nich nejnáročnější.

Facebook, Spotify a Instagram zabírají nejvíce místa v úložišti telefonů či tabletů a Google Talkback, Facebook a Instagram naopak čerpají nejvíce dat.

Z aplikací, které aktivují sami uživatelé, nejvíce baterie spotřebovává Beaming Service od Samsungu, Samsung WatchOn a filmový přehrávač Netflix.

Devět z deseti uživatelů operačního systému Android má zařízení Samsung, ukázala zpráva. A polovina z nejčastěji používaných smartphonů je starší dvou let.

příloha_ovladnete_sva_data

„Naše analýza nabízí přehled aplikací, při jejichž používání by uživatelé měli zpozornět, pokud jim často dochází místo, baterie nebo mobilní data v zařízení. Zároveň přinášíme tipy, jak pracovat s nastavením telefonu, aby se lidé těmto problémům vyhnuli,“ řekl Gagan Singh, prezident mobilní divize Avastu a dodal: „Je alarmující, kolik starších modelů Samsungu se stále používá. Tito uživatelé možná nevědí, že Samsung nevydává pravidelné aktualizace zabezpečení pro starší modely svých smartphonů, což je potenciálně rizikové.“

 Avast Android App Performance & Trend Report shrnuje a analyzuje agregovaná a anonymizovaná data z více než 3 milionů Android zařízení na celém světě. Studie zahrnuje data za období červenec – září 2017 a zabývá se pouze aplikacemi, které jsou k dispozici na Google Play a mají minimálně 50 tisíc stažení.

Byl pro vás článek přínosný?