Hlavní navigace

Google začátkem června představí Android 11

12. 5. 2020

Sdílet

 Autor: Radan Dolejš
Google se chystá představit nový Android. Slibuje „řadu věcí, o kterých ještě nemůže mluvit“.

V době sociálního distancování se, kdy většina technologických společností stále ještě experimentuje s tím, jak na trh co nejlépe uvádět nové produkty, zve Google na představení nového Androidu, respektive jeho první veřejné beta verze prostřednictvím video spotu. 

George Takei, představitel Hikarua Sulu ze seriálu Star Trek, v něm zve na „Android Beta Launch Show“, která se uskuteční 3. června, ačkoliv ze spotu, který se objevil na platformě YouTube, není jasné, zda půjde o přímý přenos nebo o předtočený záznam, byť s jiným publikem, než tím u monitorů doma v obývácích se počítat nedá.

Co prý ale očekávat máme, jsou „novinky, aktualizace, informace o konektivitě, ovládání, zabezpečení, soukromí, produktivitě, přístupnosti a celé řadě dalších věcí, o kterých ještě nemůžeme mluvit“.

příloha_ovladnete_sva_data

Takei ve videu rovněž vtipně podotýká, že Google doufá, že žádná z nových informací neunikne předčasně. Preview Androidu 11 pro vývojáře je dostupné od února, pro běžné uživatele toho ale moc nenabízí.

Obecně se však od něj očekává podpora nových typů obrazovek, ať už to jsou skládací displeje či ty s tzv. waterfall zaoblením, jdoucím přes boční hrany telefonu. Samozřejmostí by měla být také podpora 5G či rychlejší obnovovací frekvence.

Byl pro vás článek přínosný?