Hlavní navigace

Google zpřístupní infrastrukturu svých digitálních map

22. 4. 2011

Sdílet

Společnost Google otevře pro třetí strany svou infrastrukturu digitálních map, takže je společnosti budou moci využívat k ukládání a přinášení geografických dat svým koncovým uživatelům.

Nová cloudová služba pojmenovaná Google Earth Builder byla uvedena ve středu a očekává se, že pro komerční užití bude k dispozici ve třetím čtvrtletí tohoto roku. Společnost Google oznámí informace o cenách později.

Poté, co Google nabídne své mapové podklady a data v cloudu, společnosti je mohou poskytnout svým zaměstnancům, partnerům nebo zákazníkům pomocí koncových nástrojů jako je například on-line služba a API Google Map nebo desktopová aplikace Google Earth.

"Google Earth Builder je mapovací platforma pro cloud společnosti Google určena pro společnosti, které se zabývají mapováním a nezáleží na tom, zda jde o stovky terabitů nebo o pár základních mapových vrstev," vysvětluje Dylan Lorimer, produktový manažer oddělení Earth and Maps společnosti Google.

"Firmy mohou nahrát tento obsah do cloudu a mít přístup k "push-button" nástrojům určeným k manipulaci s těmito daty, vytvářet z nich Maps a Earth vrstvy a bezpečně publikovat tyto vrstvy svým koncovým uživatelům, kteří budou k těmto datům přistupovat pomocí známých nástrojů, jako jsou služby Google Maps a Earth," dodává.

Pokud se společnosti rozhodnou spolehnout na Google Earth Builder, mohou ušetřit výdaje za ukládání dat, provoz serverů, jejich údržbu a vylepšování, což mohou být značné a komplikované problémy při práci s mapovými daty, vysvětluje.

Google Earth Builder bude oficiálně představen na konferenci Where 2.0 Conference ve městě Santa Clara Marissou Mayer, vice prezidentkou oddělení Location and Local Services společnosti Google.

Byl pro vás článek přínosný?