Hlavní navigace

Konference Mobile Internet Forum 2021 ze světa mobilních aplikací a dat startuje už 23. září

6. 9. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Za každou novou mobilní aplikací je nápad. A za každým takovým nápadem je inspirace. Přijďte ji načerpat a setkat se s odborníky na novinky v oblasti mobilního internetu.

Na 14. ročníku konference Mobile Internet Forum vás i tentokrát čekají aktuální data, nejnovější trendy i veleúspěšné projekty ze světa mobilního internetu, mobilních aplikací, analytiky i zpracování dat. Přijďte si pro​ pořádnou dávku inspirace. Startujeme už 23. září 2021.

Témata konference:

  • Zkušenosti z vývoje a implementace mobilních aplikací
  • Zadávání výroby mobilních aplikací interně i externě
  • Co s sebou vlastně nese vývoj licencovaného softwaru?
  • Nová generace mobilní analytiky a její nástroje
  • Pohled legislativy na práci s daty
  • Know – how inovativních aplikací: Digital Green Passport, aplikace Záchranka
  • Chytrá komunikace měst - Můj rozhlas a platforma Bolt
  • Trh mobilních operátorů a jejich úloha v mobilním ekosystému
  • Mobilní návštěvnost a objem mobilní inzerce
  • Osobní asistent pro nakupování Moje Makro od AppElis
  • Audio platformy na vyžádání

Ukázka konkrétních přednášek:

Jak zadávat, vyvíjet a testovat mobilní aplikace

Dominik Veselý z Ackee představí aktuální trendy ve vývoji mobilních aplikací a na příkladech z praxe vysvětlí, jak je zadávat ať už interně nebo externě, kdy vyvíjet nativně nebo jaké nástroje používat. 

O tom, proč se ČSO​B rozhodla vyvíjet své mobilní bankovnictví v kontinuálním dialogu se svými klienty a jaké má tenhle přístup výhody, bude mluvit Lída Hašková v tandemu s UX/UI expertem Ondřejem Strakou z eMan.​

Nová generace mobilní analytiky a vizualizace dat

Jiří Viták zespolečnosti Digitální architekti představí mobilní analytiku nové generace, její marketingové využití a vizualizaci dat. Ukáže také základní fungování nástrojů jako Firebase, Google Analytics 4 či Smartlook, které výrazně usnadňují práci s daty.

 

Chytrá komunikace měst

Mnoho měst pochopilo, že informace ze samosprávy musí přijít za lidmi, nikoliv naopak. To, jak funguje komunikace pomocí aplikace Mobilní rozhlas, a následné vyhodnocování kampaní a využití kontaktů bude od Ondřeje Švrčka z MUNIPOLIS zajisté inspirací i pro komerční využití. Od Romana Sysla uslyšíte, jak mohou data z mobilních aplikací pomáhat zlepšovat proměnu města, veřejné služby nebo dokonce infrastrukturu pomocí platformy Bolt.

Trh mobilních operátorů, mobilní návštěvnost a inzerce

Koronavirová krize nám pořádně vychýlila statistiky, co se týče konzumace internetu, konkrétního obsahu i množství času stráveného on-line. Jsme teď na cest​ě zpět? To, jak vypadá nový normál z pohledu mobilní návštěvnosti a mobilní inzerce, vám​ na konkrétních datech ukáží Tereza Tůmová a Petr Kolář ze Sdružení pro internetový rozvoj v České republice.

Pohled legislativy na práci s daty

Jak to vypadá s novou evropskou úpravou digitálních dat (ePrivacy)? Zaznamenali jste, že se změnila praxe ohledně cookies a že se letos Úřad zaměřil na obchodní sdělení, posílané prostřednictvím operátorů? Právní změny důležité pro práci s daty ukáže advokátka Petra Dolejšová.

A to rozhodně není všechno. Představíme mobilní aplikaci Digital Green Passport, která by měla usnadnit cestování po Evropě, mobilní aplikaci Záchranka, i průběh vývoje úspěšné retailové aplikace Moje Makro. Dozvíte se,co s sebou vlastně nese vývoj licencovaného softwaru.

Potkejte se s odborníky na svět mobilního internetu a mobilních aplikací osobně v pražském hotelu Jalta, už 23. září 2021. Kompletní program konference Mobile Internet Forum naleznete na stránkách TUESDAY.cz, kde se můžete pohodlně zaregistrovat.

příloha_ovladnete_sva_data

Generálním partnerem konference je společnost eMan, mediálními partnery akce jsou Cnews.cz, SMARTmania.czMobilenet.cz, Dotekomanie.cz, Jablíčkář.cz a Letem světem Applem, produktovým partnerem EasyEvent. Organizátorem jsou server Lupa.cz a TUESDAY Business Network, produkci zajišťuje Internet Info.

Byl pro vás článek přínosný?