Hlavní navigace

Microsoft kvůli žalobě stáhl Bing Image Widget

9. 9. 2014

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Kvůli žalobě podané společností Getty Images Microsoft dočasně stáhl beta verzi nástroje Bing Image Widget, který uživatelům umožňoval vložit na web koláž nebo prezentaci snímků nalezených ve vyhledávači Bing.

Fotobanka Getty Images ve čtvrtek na Microsoft podala žalobu, ve které uvádí, že se galerie a prezentace vytvořené pomocí Bing Image Widget typicky skládají ze snímků chráněných autorským zákonem. Mezi zneužité snímky patřily i ty vlastněné právě společností Getty Images.

Soud v pátek Microsoftu nařídil, aby do 17. září přišel s rozumným vysvětlením, proč funkce Bing Image Widget funguje tak, jak funguje.

Na to Microsoft zareagoval tak, že provoz nástroje dočasně pozastavil, což se nyní dočtete i na stránkách s beta verzí tohoto nástroje. Společnost se tak prý rozhodla z toho důvodu, aby získala čas na jednání s Getty Images o možném mimosoudním vyřešení sporu.

Microsoft funkci spustil v srpnu letošního roku a provozovatelům internetových stránek ji prezentoval jako způsob, jak zlepšit vizuální kvalitu webů. Společnosti Getty Images vadí, že funkce sbírá a indexuje všechny snímky dostupné na internetu bez ohledu na jejich autorská práva.

 

Byl pro vás článek přínosný?