Hlavní navigace

Na český trh míří nová generace smartphonů Acer

4. 4. 2014

Sdílet

 Autor: © Acer
Společnost Acer chystá pro evropský trh na duben uvedení hned tří zajímavých telefonů se systémem Android. Acer osloví jak ty, kteří mají hlouběji do kapsy, tak příznivce špičkových technologií s líbivým designem. Všechny tři telefony disponují kvalitními reproduktory a rychlým uživatelským tlačítkem.

Acer pro uživatele svých telefonů připravil vlastní spouštěcí aplikaci, kterou nazval Liquid UI. Další z nadstaveb s označením AcerFloat zase umožňuje otevření několika oken aplikací současně a jejich libovolné rozmístění po displeji. Tedy něco, co je obvyklé spíš ve světě počítačů. Další užitečnou funkcí je okno Float Caller, které v případě příchozího telefonátu nezabere celou plochu displeje a nevyruší vás z aktuální aktivity. Upozorní uživatele pomocí dialogového okna zabírajícího jen část displeje. V tomto okně je možno hovor přijmout nebo odmítnout nebo odpovědět pomocí SMS. Všechny přístroje jsou také vybaveny reproduktory s kvalitou DTS a speciálním tlačítkem AcerRAPID, které umí rychle spustit vybranou aplikaci, a to i v odpočívajícím smartphonu. Uživatelé si také rychle zvykli na cloudové úložiště, které umožňuje zálohovat obsah telefonu. I to nabízí Acer vlastní. U všech telefonů je jako základ použit Android 4.2.2 Jelly Bean.

Liquid Z4

Nejlevnější z trojice se čtyřpalcovým displejem s rozlišením 480 x 800 pixelů postačí na běžné aktivity. Dvoujádrový procesor s taktem 1,3 GHz a 0,5 MB operační paměti pohodlně zvládne telefonování, SMS, web, sociální sítě a nějakou tu jednodušší hru. Vnitřní úložiště o kapacitě 4 GB lze rozšířit paměťovou kartou microSD s kapacitou do 32 GB. Přístroj je vybaven modulem GPS, dá se tedy použít i pro navigaci, případně označování příspěvků a fotografií v sociálních sítích aktuální polohou. Pětimegapixelový fotoaparát je vybaven kvalitní optikou s dobrou světelností a automatickým ostřením a měl by tedy ukázat záda konkurenci ve své cenové hladině (pod 3 000 Kč). Na druhý fotoaparát zamíření na uživatele a používaný při videohovorech už nezbyly peníze. Telefon bude po vzoru konkurence k dispozici ve dvou nejběžnějších barvách, tedy černé a bílé.

Liquid Z5

O trochu větší bratříček je vybaven pětipalcovým displejem s rozlišením 480 x 854 pixelů a podporuje dvě aktivní SIM. Ostatními technickými parametry je v podstatě srovnatelný s modelem Z4. Kromě podpory druhé SIM je osazen i druhým fotoaparátem v základním rozlišení VGA. Jeho cena by se měla pohybovat nad úrovní 4 000 Kč a k dispozici bude v barevných variantách šedá a bílá. Tedy, takto barevný je zadní kryt, přední panel je v obou případech černý.

Liquid E3

příloha_ovladnete_sva_data

Nejvýkonnější z trojlístku má sice menší displej než model Z5 (4,7 palce), ale zase využívá technologii IPS a nabízí rozlišení 720 x 1280 pixelů. Čtyřjádrový procesor s frekvencí 1,2 GHz a operační paměť 1 GB umožní svižnou práci i s náročnějšími aplikacemi a hrami. Čtrnáctimegapixelový zadní fotoaparát už zvládne i něco víc než jen momentky z akcí nebo snímky obědů a večeří. Přední doplňkový foťáček nabízí rozlišení 2 megapixely. Monolitické tělo bude k dispozici ve dvou klasických barvách, tedy černé a bílé. Telefon by se měl prodávat v cenové hladině pod 5,5 tisíce korun. Acer slibuje, že všem uživatelům nabídne aktualizaci na nejnovější verzi Androidu 4.4 Kit Kat v průběhu tohoto roku.

 

Byl pro vás článek přínosný?