Hlavní navigace

Na poli IoT v Česku přituhuje, přichází další hráč

27. 11. 2018

Sdílet

 Autor: Fotolia © gustavofrazao
V Česku začíná fungovat další firma, která se specializuje na zprostředkování komunikace senzorů v internetu věcí pomocí bezdrátové sítě. Miotiq je NB-IoT integrační platforma, která byla dnes uvolněna do ostrého komerčního provozu. Je tak nyní k dispozici všem zájemcům, kteří chtějí využít technologii Narrow Band IoT pro vzájemnou komunikaci elektronických zařízení s velmi nízkou spotřebou energie.

Integrační platforma miotiq představuje nástroj pro propojení koncových zařízení s aplikacemi, které dokážou zpracovávat data ze senzorů. Miotiq využívá NB-IoT síť Vodafonu se 100% pokrytím včetně dostupnosti uvnitř budov i pod zemí a dokáže vzájemně propojit jakákoli koncová zařízení s NB-LTE čipy.

příloha_ovladnete_sva_data

K využití si stačí pořídit SIM kartu, která po vložení do koncového zařízení nebo přímo napájení na desku komunikačního modulu (díky podpoře technologie sim-on-chip) a registraci v integrační platformě miotiq může začít okamžitě posílat data přímo do databáze aplikace, příp. do datového skladu či IoT hubu všech standardních poskytovatelů v čele s Microsoft Azure, Google, AWS a IBM. Pro testování jsou v rámci služby připraveny balíčky s  platformami Arduino a průmyslovými mikrokontrolery.

Firmy v České republice mohou nyní využít síť NB-IoT Vodafonu pro provoz vlastních aplikací zajišťujících IoT komunikaci koncových zařízení a získat tak výraznou technologickou výhodu. Technologie NB-IoT se velmi rychle rozšiřuje v rámci sítí tradičních mobilních operátorů a sítě NB-IoT budou rovněž podporovat roaming, stejně jako jej podporují tradiční GSM sítě pro mobilní volání.

Byl pro vás článek přínosný?