Hlavní navigace

Neomezený prostor na cloudu od Amazonu můžete mít za 100 Kč měsíčně, ale už ne 5 GB zdarma

30. 3. 2015

Sdílet

 Autor: © boscorelli - Fotolia.com
Amazon minulý týden představil nový plán, díky kterému uživatelé jeho cloudové služby Cloud Drive mohou za pouhých pět dolarů měsíčně (cca sto korun) využívat neomezený prostor k ukládání dat.

Novy Amazon Unlimited Everything Plan umožňuje uživatelům ukládat neomezené množství fotografií, videí, dokumentů, filmů či hudby. To vše za 59,99 dolarů ročně. Kromě tohoto plánu Amazon představil také druhý plán, který stojí pouhý dolar měsíčně.

V rámci něj mohou uživatelé na cloud ukládat neomezené množství fotografií. Předplatitelé služby Amazon Prime mají přístup k neomezenému místu pro ukládání fotografií již nyní. Jak Unlimited Everything Plan, tak Photos Plan je možné vyzkoušet zcela zdarma v tříměsíční zkušební době.

Poskytovatelé cloudových služeb jako Google, Dropbox, Amazon, Microsoft či Apple spolu soupeří již několik let a nevypadá to, že konkurenční boj by měl v blízké budoucnosti skončit. Dropbox na podzim minulého roku snížil cenu svého programu Pro, v rámci kterého se uživatelé za 9,99 dolarů měsíčně dostanou k 1 TB místa na disku.

Dropbox jinak nabízí 2 GB místa na cloudu zcela zdarma a dalších 500 MB mohou uživatelé získat, když se ke službě připojí jejich známý (maximálně lze takto posbírat 16 GB). Předplatitelé programu Pro získají za každé doporučení namísto 500 MB místa celý 1 GB.

Google Drive nabízí zcela zdarma 15 GB, 100 GB stojí 1,99 dolarů měsíčně a 1 TB 9,99 dolarů měsíčně. Apple u svého iCloudu nabízí 5 GB místa zdarma a následně si účtuje 99 centů za 20 GB, 3,99 dolarů za 200 GB a 9,99 dolarů za 1 TB.

I když Amazon umožňuje uživatelům nahrát na svou službu neomezené množství souborů, velikost jednoho souboru je u mobilních zařízení omezena na 2 GB.

příloha_ovladnete_sva_data

„Díky našim dvěma plánům, které jsme dnes představili, si již uživatelé nebudou muset dělat hlavu s místem - nyní mají k dispozici bezpečné řešení k ukládání neomezeného množství fotografií, videa, hudby a jiných souborů,“ uvedl Josh Petersen z Amazonu.

Současně s tím se ruší možnost 5GB prostoru v cloudu zdarma.

Byl pro vás článek přínosný?