Hlavní navigace

Nový Dropbox chce vaše fotky

23. 7. 2021

Sdílet

 Autor: Internet Info DG
Dropbox ohlásil několik změn. Cílí na uživatele Googlu, který uvalil limity na data ve Fotkách.

Dropbox přichází s několika vylepšeními. Úpravou uživatelského rozhraní, propacovanější správou hesel a přesunutí zálohování fotografií do základního tarifu. Vlastního správce hesel firma představila v loňském roce a rovnou ho učinila součástí Basic tarifu. Byl však zcela základní, prostý funkcí, které už tou dobou nabízela konkurence.

Nově Dropbox některé z nich přidal: například rozšíření pro ukládání a automatické doplňování hesel, pro jejich sdílení či možnost ukládat data platebních karet. Tedy funkce, které už dobře znají například uživatelé prohlížečových správců v Chromu či Edgi. Všechny nové funkce jsou už součástí tarifů Dropbox Basic, Plus, Family i Professional.

Stejně tak povědomou by měla být možnost uploadu fotografií, jakou nabízí například applovský iCloud, Google Fotky a další. Je přitom evidentní, že poté, co Google ve Fotkách nastavil datová omezení, snaží se Dropbox uživatelé pobídnout k tomu, aby coby místo pro zálohování svých fotografií použili právě jeho úložiště.

příloha_ovladnete_sva_data

Dosud totiž bylo nahrávání fotek v Dropboxu součástí placených tarifů, zatímco nově bylo přesunuto do Basic tarifu, kde firma nabízí bezplatné 2 GB kapacity. Tu je možno rozšířit například doporučením přátel a dalšími úkony.

A nakonec, Dropbox provedl změny v celkovém vzhledu služby, včetně nového webového rozhraní nebo možnosti konverze některých typů formátů přímo v aplikaci. Textové soubory tak bude možno překonvertovat do PDF, stejně jako bude možné upravovat video a image soubory bez nutnosti použití samostatného konvertoru.

Byl pro vás článek přínosný?