Hlavní navigace

Samsung představil dva nové high-endové smartphony

2. 3. 2015

Sdílet

 Autor: samsung
Společnost Samsung Electronics včera představila Galaxy S6 a S6 edge, dva své nové high-endové telefony, které se pyšní zcela novým designem a pokročilými funkcemi.

Není žádným tajemstvím, že se jihokorejský gigant snažil před vydáním telefonů vyvolat zájem médií i veřejnosti, protože úspěch Galaxy S6 a S6 edge je pro něj klíčový.

Největší změnou u Galaxy S6 a S6 edge jsou použité materiály. U běžné S6 byl vyměněn plast, který byl používán u dřívějších modelů, za kovový rám a sklo na zadní straně telefonu.

Model edge se pak odlišuje v tom, že mu displej na obou stranách zasahuje do hran. I když design telefonů není tak úplně inovativní, Samsungu se povedlo vytvořit dva telefony, které vypadají více prémiově a mohou tak konkurovat s iPhonu 6 nebo HTC One.

Na druhou stranu, oproti minulým modelům jsou zde i nedostatky. Ani jeden z modelů není voděodolný, nemá slot na microSD kartu a nelze u něj vyměnit baterii. Podle expertů tyto změny některé fanoušky dřívějších modelů Galaxy S příliš nepotěší.

Změn doznal také hardware. Telefony jsou poháněny osmijádrovým procesorem, k dispozici jsou 3 GB LPDDR4 RAM a k ukládání dat slouží disk s kapacitou 32/64/128 GB. Velikost displeje je stejná, jako u Galaxy S5, tedy 5,1 palců, avšak nové telefony mají vyšší rozlišení 1440 x 2560 pixelů (tzv. QHD).

Otázkou je, zda je tolik pixelů na tak malém displeji potřeba. Co se týká další výbavy,zmínit lze 5MP fotoaparát nad displejem a 16MP fotoaparát na zadní straně.

Samsung podle svých představitelů zapracoval na optické stabilizaci obrazu, funkci HDR (High Dynamic Range) a zlepšil také schopnost telefonu pořizovat fotografie za špatných světelných podmínek. Nově uživatelé mohou jednoduše přistupovat k fotoaparátu z jakékoli obrazovky - stačí dvakrát poklepat na domácí tlačítko.

Samsung do svých telefonů integroval také bezdrátové dobíjení. I když bezdrátově bylo možné telefony řady Galaxy S dobíjet i dříve, k aktivaci této funkce bylo nutné dokoupit speciální obal. Telefony lze dobíjet pomocí jakékoli dobíjecí podložky, která podporuje standardy WPC a PMA. Nově navíc stačí připojit telefon do sítě na pouhých deset minut a telefon  je připraven fungovat další čtyři hodiny.

příloha_ovladnete_sva_data

Telefony Galaxy S6 a Galaxy S6 edge se začnou prodávat od 10. dubna, ceny zatím nebyly zveřejněny.

Byl pro vás článek přínosný?