Hlavní navigace

Samsung představil smartphone Galaxy Grand 2 s dualSIM

26. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © Samsung
Společnost Samsung Electronics vydala novou verzi svého velkého chytrého telefonu s názvem Galaxy Grand 2, jenž se může pochlubit čtyřjádrovým procesorem, velkým HD displejem a podporou dvou SIM.

Samsung Galaxy Grand 2 má oproti prvnímu modelu, jenž byl představen v prosinci minulého roku, celou řadu hardwarových vylepšení. Procesor Grand 2 má čtyři jádra, tedy dvakrát tolik než Grand „jedna“, avšak běží na stejné frekvenci - 1,2 GHz. Displej měří na úhlopříčku 5,25 palců a umí zobrazovat HD video s rozlišením 1280 x 720 pixelů, což je plusem oproti pětipalcovému displeji jeho předchůdce (800 x 400 pixelů). Aby byla tato hardwarová vylepšení možná, musel jihokorejský gigant zvýšit i kapacitu baterie, a to z 2100 mAh na 2600 mAh. Díky tomuto navýšení je k dispozici na jedno nabití až sedmnáct hodin hovorů nebo deset hodin přehrávání hudby. Větší baterie a displej však mají na velikost a hmotnost Grand 2 pouze malý vliv v porovnání s jeho první verzí.

Grand 2 je o pouhý jeden gram těží a pár milimetrů delší a širší než jeho předchůdce (rozměry 146,8 x 75 x 3 x 8,9 mm a hmotnost 163 g). Nový smartphone má stejné rozlišení a základní procesorovou konfiguraci jako nedávno představený Moto G od společnosti Motorola Mobility, který ve výkonnostních testech zařízení do stoosmdesáti dolarů dokázal udělat nový rekord. Stejně jako jeho předchůdce, i Grand 2 má 8megapixelový fotoaparát (vylepšen o funkce jako Best Face, Best Photo nebo Continuous Show), přičemž Moto G má jen 5megapixelový fotoaparát. Pro ukládání dat mají uživatelé telefonu od Samsungu k dispozici 8 GB integrované paměti s možností rozšíření až o 64 GB pomocí slotu microSD, zatímco u Motoroly je možné vybrat si z 8GB nebo 16GB konfigurace – paměť však pomocí karet microSD rozšířit nelze.

příloha_ovladnete_sva_data

Díky podpoře dvou sim-karet lze přepínat mezi dvěma operátory, zařízení však není kompatibilní s 4G LTE a podporuje pouze HSPA+ (stejně tak tomu je i u Moto G od Motoroly). Grand 2 přináší také řadu předinstalovaných aplikací Samsungu jako Story Album, S Translator, S Travel, Samsung Hub nebo Samsung Link.

Obě zařízení běží na Androidu 4.3, avšak zatímco Motorola již oznámila, že plánuje v lednu uživatele Moto G přenést na verzi 4.4, Samsung tyto plány zatím nemá. Není také jasné, kolik bude Grand 2 stát, takže je obtížné říci, zda je lepší volbou Moto G nebo Grand 2. Ví se pouze to, že Grand 2 bude dostupný v bílé, černé a fialové barvě „ve vybraných regionech“, přičemž není jasné, které světadíly tím měla jihokorejská společnost na mysli. Mluvčí Samsungu by měl chybějící informace doplnit v následujících dnech.

Byl pro vás článek přínosný?