Hlavní navigace

Skype pro Windows Phone je venku

23. 4. 2012

Sdílet

 Autor: © vgstudio - Fotolia.com
Mobilní verzi oblíbené aplikace si nyní mohou užít také uživatelé operačního systému Windows Phone. Ve své nabídce ji má Windows Phone Marketplace.

Stažením aplikace dostupné momentálně v 19 jazycích mohou majitelé smartphonů s Windows Phone rozšířit řady více než 200 miliónů uživatelů, kteří již Skype používají v systémech Android, iOS, Symbian, Mac, Windows, Linux a dalších platformách.

To, že se WP také dočká své verze populární aplikace, bylo jasné poté, co Microsoft v říjnu loňského roku koupil Skype za 8,5 miliardy dolarů (161 miliard korun). Microsoft již tehdy proklamoval, že hodlá Skype integrovat s velkou částí svých produktů, přičemž slíbil zachovat i vývoj pro konkurenční platformy. Skype dnes v rámci Microsoftu funguje jako obchodní divize.

Skype pro Windows Phone, který si rozumí se sítěmi 3G, 4G a Wi-Fi, obsahuje klasické funkce jako jsou hlasové i videohovory, skupinové komunikace, volání na pevnou linku nebo nástroje pro správu kontaktů. Uživatelé mohou volat jak přes bezdrátové připojení, tak i mobilní datové připojení. Pro lepší kvalitu videohovorů je však doporučeno použít Wi-Fi.

Uživatelé si mohou aplikace stáhnout přímo ze svých telefonů sde systémem Windows Phone, Skype však varoval, že to může trvat déle než 48 hodin, než se aplikace dostane do všech lokální obchodů WP Marketplace. Skype pro WP byl testován na sedmi modelech telefonů od HTC, Samsungu a Nokie. Konkrétně šlo o smartphony Lumia 710, Lumia 800 a Lumia 900 od Nokie, Titan a Radar od HTC a Focus S a Focus Flash od Samsungu.

Byl pro vás článek přínosný?