Hlavní navigace

Zoom tasí trumfy

21. 10. 2020

Sdílet

 Autor: © skvoor - Fotolia.com
Populární videokonferenční aplikace Zoom se dočká několika zásadních vylepšení, včetně koncového šifrování.

Videokonferenční platforma Zoom na každoroční prezentaci Zoomtopia představila několik zajímavých novinek. Zoom v současnosti denně využívá víc než 300 milionů uživatelů a s pokračující pandemickou situací nic nenasvědčuje tomu, že by se jejich množství mělo snižovat. Naopak, přibývají a hodnota akcií Zoomu nadále roste.

Tím hlavním z nových taháků mají být tzv. Zapps – aplikace využitelné v rámci Zoomu, zvyšující produktivitu práce a interakci. Dle Zoomu Zapps uživatele „zbavují nutnosti přepínat mezi jednotlivými aplikacemi“, tedy snáz s nimi mohou udělovat povolení, zpřístupňovat dokumenty a obecně spolupracovat. První z těchto aplikací půjdou do distribuce koncem roku, přičemž dostupné budou též uživatelům bezplatné verze Zoomu.

Mezi společnostmi, které se Zoomem na Zapps spolupracují, jsou Coursera, Slack, ServiceNow nebo Dropbox. Cílem je nabídnout uživatelům dostatek nástrojů, s nimiž si budou moct „postavit“ svou vlastní personalizovanou verzi Zoomu. Bez nutnosti přepínat mezi aplikacemi budou videokonference pohodlnější a plynulejší.

Kromě Zapps Zoom představil také OnZoom, platformu pro pořádání online eventů. Ta uživatelům umožní plánovat a pořádat jednorázové události či jejich série až pro tisíc účastníků, v závislosti na typu licence. Pořadatelé těchto událostí na ně zároveň budou moct skrz Zoom prodávat vstupenky či je snadno sdílet prostřednictvím emailu a sociálních sítí. Společnost zjevně předpokládá, že zájem o virtuální přenosy přetrvá i po odeznění pandemie, stejně jako že zaměstnanci budou více pracovat na home office.

příloha_ovladnete_sva_data

Dále se pak Zoom na dvoudenní konferenci – která proběhla jak jinak než ve virtuálu – zaměřil na prezentaci detailů, jako jsou nové animace, vylepšené čekárny, tlumení ruchu či možnost vypíchnout to nejzásadnější z nahraného záznamu s pomocí umělé inteligence. Ta má být více nápomocna také při detekci spamu a nechtěného obsahu.

No a konečně, Zoom také pro placené i bezplatné verze své aplikace konečně zavádí koncové šifrování (tento měsíc zatím v první fázi, další tři budou následovat).

Byl pro vás článek přínosný?