Abyste se nemuseli nijak omezovat, je tady pro vás nový vynález – horkovzdušná fritéza. S tímto praktickým kuchyňským nástrojem si budete moci připravit vaše oblíbené pokrmy a nebudete se muset obávat zbytečných kalorií.
Nevýhody smažených jídel
Bez oleje se v kuchyni skoro neobejdeme, ale smažené jídlo v litrech oleje bývá většinou kalorická bomba. Přepalovaným olejem navíc načichne celá kuchyň, všechno kolem sporáku je zaprskané a jídlo na oleji připravované znamená obrovské množství nadbytečného tuku přijímaného v potravě. Horkovzdušná fritéza dokáže připravit všechny tyto křupavé delikatesy způsobem, který tak nezdravý není a který vašemu tělu spousty přebytečného tuku ušetří. Horkovzdušná fritéza totiž připravuje smažená jídla pomocí horkého vzduchu. Nikdy tím pádem nemusíte mít žádné obavy ani výčitky svědomí z nedodržované diety a nesprávné životosprávy. S horkovzdušnou fritézou se můžete snadno vyhnout velkému množství oleje a kalorií, což by při tradičním způsobu smažení nebylo možné.
Chuť zůstane pořád stejná
Přestože fritézy nepoužívají žádný tuk, chuť smažených jídel zůstane k nerozeznání stejná. Sníží se jen množství kalorií a cholesterolu. Na teplovzdušné fritézy je v poslední době možné získat až padesáti procentní slevy, takže se dají pořídit za celkem slušné a rozumné ceny.
Jak to funguje
Na přípravu klasických smažených rybích prstů vám stačí jen málo. Rybí prsty vložíte do košíku a na fritéze si nastavíte čas a teplotu potřebnou pro smažení. Až se vám fritéza předehřeje, vložte prsty do fritézy a předem nastavený čas vám pak fritézu automaticky vypne. Stačí jen prsty vytáhnout a po deseti minutách můžete servírovat přímo na talíř.