Hlavní navigace

Horkovzdušná fritéza – vaše oblíbená jídla zdravějším způsobem

 Autor: Bubbers BB / Shutterstock.com
Kdo by si rád nepochutnal na pořádném vídeňském řízku, křupavém květáku nebo na tradiční české klasice – smaženém hermelínu. Po takovém obědě si ale každý většinou řekne, že od příště už bude jíst zdravě a uleví zatíženému žaludku.
2. 9. 2020

Sdílet

Abyste se nemuseli nijak omezovat, je tady pro vás nový vynález – horkovzdušná fritéza. S tímto praktickým kuchyňským nástrojem si budete moci připravit vaše oblíbené pokrmy a nebudete se muset obávat zbytečných kalorií.

 

Nevýhody smažených jídel

Bez oleje se v kuchyni skoro neobejdeme, ale smažené jídlo v litrech oleje bývá většinou kalorická bomba. Přepalovaným olejem navíc načichne celá kuchyň, všechno kolem sporáku je zaprskané a jídlo na oleji připravované znamená obrovské množství nadbytečného tuku přijímaného v potravě. Horkovzdušná fritéza dokáže připravit všechny tyto křupavé delikatesy způsobem, který tak nezdravý není a který vašemu tělu spousty přebytečného tuku ušetří. Horkovzdušná fritéza totiž připravuje smažená jídla pomocí horkého vzduchu. Nikdy tím pádem nemusíte mít žádné obavy ani výčitky svědomí z nedodržované diety a nesprávné životosprávy. S horkovzdušnou fritézou se můžete snadno vyhnout velkému množství oleje a kalorií, což by při tradičním způsobu smažení nebylo možné.

 

Chuť zůstane pořád stejná

Přestože fritézy nepoužívají žádný tuk, chuť smažených jídel zůstane k nerozeznání stejná. Sníží se jen množství kalorií a cholesterolu. Na teplovzdušné fritézy je v poslední době možné získat až padesáti procentní slevy, takže se dají pořídit za celkem slušné a rozumné ceny.

 

Jak to funguje

Na přípravu klasických smažených rybích prstů vám stačí jen málo. Rybí prsty vložíte do košíku a na fritéze si nastavíte čas a teplotu potřebnou pro smažení. Až se vám fritéza předehřeje, vložte prsty do fritézy a předem nastavený čas vám pak fritézu automaticky vypne. Stačí jen prsty vytáhnout a po deseti minutách můžete servírovat přímo na talíř.