Hlavní navigace

Canon představuje inkoustovou A3+ tiskárnu Pixma Pro-1 určenou fotografům

26. 10. 2011

Sdílet

Společnost Canon představila Pixma Pro-1, vůbec první tiskárnu formátu A3+ s 12-ti samostatnými inkousty. Design Pixma Pro-1 je inspirovaný zrcadlovkami řady EOS. Stylová novinka nabízí vysoce kvalitní barevný i černobílý tisk a je ideální pro profesionální i amatérské fotografy. Pixma Pro-1 je vhodná pro tisk ve studiu i pro tisk na komerční výstavy.

Revoluční 12barevný inkoustový systém
Unikátní 12inkoustový systém významně rozšiřuje barevný gamut a přináší novou technologii Chroma Optimalizer. Černá je ještě sytější a lesk je jednotný. Pět černobílýcsh inkoustů zaručuje profesionální kvalitu černobílého tisku s vynikajícími detaily ve stínech a světlých oblastech, jemnou tonální gradaci a potlačení zrnitosti. Tiskárna využívá novou generaci pigmentových inkoustů LUCIA pro delší životnost a kvalitu výtisků, které je tak možné použít na výstavách nebo je prodávat.



Výjimečná kvalita barevných i černobílých výtisků
Pixma Pro-1 reaguje na vývoj profesionálních fotoaparátů a přináší vstupní rozlišení 1200 ppi (dvojnásobné ve srovnání s předchozími generacemi Pixma Pro) a produkuje hladší tisk s vysokým rozlišením až 4800x2400 dpi. Nový systém Optimum Image Generating (OIG) analyzuje barvy na fotografii a vypočítá optimální poměr inkoustů a množství kapiček inkoustu, které pak přesně umístí na papír tisková hlava Canon FINE s 12 288 tryskami.

Systém OIG zlepšuje reprodukci barev, přírodní tonální gradaci a jednotný lesk v každém režimu tisku pro všechny typy médií. Tisknuté fotografie vypadají vysoce realisticky. Prostřednictvím 16bitového tisku na barevný kanál je dosaženo hladkých přechodů u barevného i černobílého tisku. Pixma Pro-1 nabízí také tři barevné režimy, včetně nového barevného foto režimu, který reprodukuje svěží modrou a zelenou, aby přesně odpovídaly barvám, jak si je lidé pamatují. Režim lineární tóny reprodukuje barvy s lineární tónovou křivkou. Režim ICC profily umožňuje uživatelům využití specifických barevných profilů pro různé papíry nebo vytvořit vlastní profily.

Výkon pro komerční využití
Pixma Pro-1 tiskne v kvalitě, která je vhodná i pro galerie, za cca 2 minuty a 55 sekund, což je výrazné zrychlení oproti 7 minutám a 55 sekundám u modelu Pixma Pro9500 MkII. Zásobníky inkoustu jsou 2,5x větší ve srovnání s nejbližším modelem Pixma, takže se prodloužila doba provozu. Přední otevírací panel umožňuje snadný přístup k zásobníkům a zadní podavač pojme až 20 listů fotografického papíru. Ruční podavač je vhodný pro fotografický papír s šířkou až 356 mm (14“) a také těžší umělecké papíry.

Kontrola objemu kapiček inkoustu v reálném čase stabilizuje barvy a hustotu inkoustu a zajišťuje konzistentní barevné tisky. Spolehlivost v komerčním prostředí je zajištěna pomocí funkcí, které se běžně vyskytují v širokoformátových profesionálních tiskárnách, včetně ventilátoru se systémem cirkulace vzduchu a inkousty oddělenými od tiskové hlavy. Ethernet konektivita zlepšuje připojení Pixma Pro-1 do sítě.

Zjednodušení pracovních procesů a profesionální řízení barev
Pixma Pro-1 je dodávána s plug-inem Easy-PhotoPrint Pro, který usnadňuje nastavení tiskárny a umožňuje dávkový tisk. Podpora se rozšířila na všechny produkty Adobe Photoshop i software Canon Digital Photo Professional. Tiskárna také umí automaticky zvolit správný ICC profil pro každý typ papíru Canon. ICC profily jsou nově k dispozici i pro umělecké papíry od známých výrobců.

Software Colour Management Tool Pro lze stáhnout ze stránek http://software.canon-europe.com. Software podporuje sondy X-Rite, nástroje pro správu barev, včetně Colour Munki Photo a Colour Munki Design a umožňuje vytvářet vlastní ICC profily. Pixma Pro-1 obsahuje také funkci korekce okolního světla (Ambient Light Correction), Uživatelé si mohou při tisku zvolit typ okolního osvětlení. Tisknuté barvy jsou potom automaticky upraveny, aby došlo k věrné reprodukci barev za daných světelných podmínek.

Pixma Pro-1 bude v prodeji od listopadu 2011.

Pixma Pro-1 – hlavní vlastnosti:
·    Tiskárna formátu A3+ určena pro profesionální fotografy  
·    Přelomový 12inkoustový systém s výjimečným barevným gamutem
·    Chroma Optimizer pro jednotný lesk a větší sytost černé
·    Systém Optimum Image Generating zlepšuje reprodukci barev
·    Vynikající černobílý tisk s 5 monochromatickými barvami
·    Nové pigmentové inkousty LUCIA zajišťují vynikající trvanlivost fotografií
·    Fotografie formátu A3 ve vynikající kvalitě za přibližně 2 minuty 55 vteřin
·    Vysoká kapacita inkoustových zásobníků zajišťuje dlouhou dobu provozu
·    Podpora široké škály médií, včetně podpory 356 mm (14 ") širokých a silných médií
·    Easy-PhotoPrint Pro plug-in pro efektivní práci

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

O společnosti Canon Europe
Společnost Canon Europe je dceřinou společností japonské společnosti Canon Inc., předního světového inovátora a poskytovatele fotografických a zobrazovacích technologií.

Společnost Canon, Inc., byla založena v roce 1937 a již více než 70 let úspěšně působí v oblasti výzkumu a vývoje optických systémů. Canon v minulém roce slavil padesáté výročí své obchodní přítomnosti v Evropě.

Další informace o společnosti Canon Europe jsou k dispozici na webové adrese  www.canon-europe.com.

Byl pro vás článek přínosný?