Hlavní navigace

NF Cloud vstupuje na tuzemský trh

23. 4. 2013

Sdílet

 Autor: © rangizzz - Fotolia.com
Na trh přichází nový hráč v oblasti cloudových řešení a virtualizace desktopů. Jedná se o společnost NF Cloud.

David BarákV roce 2012 byla založena společnost NF Cloud, která se specializuje na oblast virtualizace desktopů a cloudových řešení. NF Cloud je součástí skupiny New Frontier Group, která tímto krokem rozšířila kompetenci infrastruktury a cloudu v České republice. Tato společnost přináší bohaté zkušenosti ze zahraničí a bude jich využívat pro naplňování svých cílů.

Cílem společnosti NF Cloud je poskytovat zákazníkům poradenství v oblasti virtualizace a cloudu, včetně realizace a podpory virtualizačních řešení. Zaměřuje se na virtualizaci desktopů a to nejen jako na technologii, ale hlavně na přínosy, která má tato technologie pro firmy. Mezi nejvýznamnější přínosy patří snižování nákladů na provoz počítačů a umožnění zaměstnancům pracovat na vlastním zařízení, které lze bezpečně napojit do systému zaměstnavatele. Jde o mobilní kancelář budoucnosti. Další oblastí, na kterou se společnost zaměřuje, je správa mobilních zařízení, která jde ruku v ruce s virtualizací desktopů v oblasti BYOD. Jelikož NF Cloud disponuje znalostí a zkušeností obou dvou technologií dokáže zákazníkům poskytnout ucelené řešení v této oblasti. NF Cloud je partnerem hlavních výrobců virtualizačních technologií a správy mobilních zařízení jako je Citrix, Microsoft, VMware, NComputing, MobileIron.

„V loňském roce jsme se stali Silver partnerem společnosti Citrix se specializací na aplikační a desktopovou virtualizaci. Podařilo se nám úspěšně realizovat několik projektů v oblasti virtualizace desktopů, a proto chceme v tomto trendu pokračovat i v letošním roce a dosáhnout certifikace Gold“ říká manažer společnosti David Barák. Zároveň jsme se stali partnery společnosti MobileIron – klíčového výrobce technologie pro správu mobilních zařízení.

Zákazníkům také poskytujeme technologie, tzv. Cloud Service Broker, která umožňuje mobilním
operátorům prodávat cloudové služby přes webový portál, tzv. Marketplace kde si mohou zákazníci online objednat různorodé cloudové služby, které jim jsou pak automaticky zprovozněny a účtovány přes jednoho operátora. Tato technologie je již úspěšně nasazena ve Slovinsku a momentálně se rozšiřuje do dalších zemí, takže zákazníkům dokážeme poskytnout jak bohaté zkušenosti s nasazením tak i s provozem.

Byl pro vás článek přínosný?