Hlavní navigace

Star Wars: Oblíbená filmová sága ovlivnila několik generací

15. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Shutterstock.com
Milovníkům Sci-Fi určitě není neznámé jméno George Lucase, který je režisérsky podepsaný pod dnes už světovým kulturním fenoménem. Tím je devítidílná filmová sága Star Wars, pojednávající o konfliktu mezi klaďasy Jedi a záporáky Sithy. Tato vesmírná filmová legenda dobyla celý svět a získala si miliony příznivců ze všech zemí. Proč je tak oblíbená?

Obliba Star Wars trvá již téměř půl století

Obliba Star Wars neboli Hvězdných válek vychází z toho, že se dílo přesně trefilo do vkusu diváků. Přineslo něco úplně nového, co tu ještě nebylo. Ve spletitém příběhu nechybějí ani humorné scény, mezilidské vztahy, vesmírné bitvy za použití světelného meče (ten vymyslel sám George Lucas) a hlavně hromady napětí, jak to všechno dopadne. Kromě toho filmy vynikají unikátními zvláštními efekty, jež diváky přímo ohromily.

Hry, knihy a komiksy s hvězdnou tématikou

Není divu, že po úspěchu Star Wars v kinech následovaly divadelní hry, knihy, komiksy s touto tématikou. Fanoušci si to prostě vynutili. Takže dnes není problém si zakoupit ani počítačovou hru Star Wars, kterou je možné si zahrát v počítači, případně na konzoli PS4 podle toho, pro kterou variantu je určená.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro juniory a děti jsou tu plyšáci, stavebnice a puzzle

Stále dorůstá další generace, která kouzlu Star Wars také propadá. Možná je to dané také tím, že rodiče malých dětí na Star Wars kolikrát vyrůstali a svůj zájem na své potomky přenesli. Třeba tím, že jim pořídili měkkého a hebkého plyšáka, jenž znázorňuje některou z oblíbených postav ze Star Wars – například Baby Yoda.

Starší děti si zase vyhrají se stavebnicemi a puzzle se stejnou tématikou Hvězdných válek. A není problém zakoupit také školní potřeby s motivem Star Wars, jako jsou penály, dětské láhve nebo batohy. Svůj hvězdný styl můžete dát světu na odiv také Star Wars tričkem nebo hrnkem se stejným motivem, z něhož se můžete napít svého oblíbeného horkého čaje.

Byl pro vás článek přínosný?