Hlavní navigace

Apple vylepší své Mapy, dosud dost pokulhávaly

4. 7. 2018

Sdílet

 Autor: © Scanrail - Fotolia.com
Apple se pouští do mohutného vylepšení svých Map. Budou designově vyladěné, přesnější, čitelnější a také rychleji aktualizované.

Jestli jste někdy zkoušeli Apple Maps, nejspíš potvrdíte, že za konkurencí poněkud zaostávají. Společnost proto plánuje jejich masivní redesign, ke kterému využívá nový vozový park speciálních dodávek a také uživatelská data z iPhonů, která mají poskytovat informace z dopravy.

Podle viceprezidenta Applu Eddyho Cue firma prakticky vyvíjí zcela novou aplikaci. Už několik měsíců tak po Spojených státech jezdí flotila dodávek vybavených speciálními senzory shromažďující GPS informace a skenující okolí.

Mezi uživatele se nové Apple Maps mají dostávat postupně, jako první se v nejbližších týdnech objeví mapy San Francisca, harmonogram dalších pak včetně Evropy zatím stanovený nebyl.

Krom informací sesbíraných dodávkami bude Apple využívat také anonymní data z milionů iPhonů uživatelů, kteří už Mapy používají, maximální přesnost mají zaručit navíc data ze satelitů.

Cílem je podle vyjádření Applu zbavit se závislosti na datech třetích stran, kvůli kterým měly Apple Maps dosud problémy se spolehlivostí a přesností.

příloha_ovladnete_sva_data

„Rozhodli jsme se tak někdy před čtyřmi lety,“ uvedl Cue. „Zeptali jsme se sami sebe, kam chceme Mapy posunout. Když jsme si to řekli, uvědomili jsme si, že je musíme dělat zcela sami.“

Apple Mapy byly kritizované už od svého vydání v létě 2012, hlavně kvůli chybějícím datům a nespolehlivé navigaci. Výrobce aplikaci od té doby sice vylepšoval, ve srovnání s Google Maps či Waze se však stále považují za nejslabší.

Byl pro vás článek přínosný?