Hlavní navigace

Balík pro Mac - Office 2016 - je v preview verzi

6. 3. 2015

Sdílet

 Autor: Fotolia © Angus
Microsoft vydal preview verzi kancelářského balíku Office 2016 pro Mac, který má nahradit čtyři roky staré Office 2011.

Preview verzi si může stáhnout jakýkoli uživatel Macu s OS X Yosemite, přičemž instalace balíku vyžaduje 2,5 GB místa na disku. Balík s oficiálním názvem Office 2016 pro Mac - Microsoft projednou opět používá stejné numerické označení pro Office určené pro OS X i Windows - obsahuje aplikace Excel, OneNote, Outlook, PowerPoint a Word.

Microsoft doposud neuvedl, kdy plánuje vydat finální verze nových Office pro OS X ani Windows, avšak analytici očekávají, že společnost obě verze vydá spolu s operačním systémem Windows 10. Ten se má na trhu objevit v září či říjnu tohoto roku. Microsoft ve svém FAQ pouze uvádí, že balík má být dostupný „v druhé polovině roku 2015“.

Podle Microsoftu bude preview verze nových Office „aktualizována v pravidelných intervalec“ a platnost každého buildu vyprší za 60 dnů od vydání nového buildu. „Poslední preview build tedy bude fungovat ještě měsíc po vydání finální verze Office,“ dodal Microsoft. Cena balíku zatím nebyla zveřejněna - tuto informaci Microsoft typicky zpřístupňuje až těsně před vydáním.

příloha_ovladnete_sva_data

Uživatelé Office 365 budou moci přejít na Office 2016 bez dalšího poplatku. V současné době Office pro Mac (ne předplatitelská verze) začíná na 139,99 dolarech za jednu licenci u verze Home and Student, která neobsahuje Outlook. Licence Office pro Mac ve verzi Business včetně Outlooku vyjde na 219,99 dolarů. Uživatelé Office 2011 pro Mac budou mít na upgrade na Office 2016 pouze několik měsíců, a to do 12. ledna 2016.

Office 2016 pro Mac preview je možné stáhnout z webových stránek Microsoftu.

Byl pro vás článek přínosný?