Hlavní navigace

Bojíte se BYOD? Dodavatelé MDM usnadňují jeho nasazení

22. 11. 2013

Sdílet

 Autor: © mhristov - Fotolia.com
Hned dvě firmy uvedly na trh řešení, které usnadní nasazení konceptu BYOD – jejich řešení pro správu mobilů totiž omezí propojení osobních a firemních dat nebo citlivá korporátní data bezpečně zašifruje.

Například AirWatch oznámil novou generaci svého Secure Content Lockeru (SCL). Ke svému řešení pro správu korporátních dokumentů tak přidává multiplatformní schopnosti pro anotace, editování a sdílení.

„Řada řešení pro sdílení souborů nutí firmy přesouvat informace do cloudu, což představuje bezpečnostní riziko, komplikuje postupy pro řízení změn a představuje nadměrné měsíční uživatelské poplatky,“ řekl John Marshall, šéf společnosti AirWatch.

Novinka od AirWatche dovoluje IT správcům zabezpečit citlivá korporátní data a nabízí možnosti jako flexibilní možnosti ukládání dat, robustní podniková integrace, hladké uživatelské rozhraní a komplexní kontroly řízení v průběhu celého životního cyklu obsahu.

SCL je dostupný na zařízeních iOS 7, Androidu i Windows. Za dolar a půl měsíčně za uživatelské zařízení nabízí správu distribuce obsahu, zajištění bezpečnosti na úrovni velkých organizací, DPL, administrátorskou konzolu, analýzy a globalizaci.

Pokročilejší varianta SCL za 4 dolary měsíčně rozšiřuje schopnosti základní verze o úložiště uživatelského obsahu, klienta pro stolní počítače, uživatelský portál, sdílení souborů a schopnosti pro editování a anotaci.

Sophos zase uvedl na trh Mobile Control 3.6, který obsahuje snadno ovladatelnou webovou konzoli, která je dostupná jak v podobě klasického software v režimu on-premise, tak i jako služba v režimu SaaS.

Pomocí ní mohou organizace řídit přístup mobilních zařízení k firemním systémům, a to včetně využití funkcí iOS7, které umožňují například lepší oddělení osobních a firemních dat. Na zařízeních s operačním systémem Android si zase podle výrobce velmi dobře rozumí s aplikací Touchdown.

příloha_ovladnete_sva_data

Nová verze Sophos Mobile Control umožňuje IT oddělením, aby si v souvislosti s mobilními zařízeními jednoduše vynutily dodržování jak legislativních pravidel, tak i firemních bezpečnostních politik. Mobile Control v současnosti podporuje Windows Phone 8, Android a iOS 7.

Vlastnosti Airwatch Secure Content Lockeru podle výrobce:
  • šifrování dat při přenosu a v klidu pomocí AES 256bitového, FIPS 140-2 kompatibilního šifrování;
  • administrátorská konzole s obsahem zobrazovaným v reálném čase, vlastními reporty a kompletním záznamem pro audit;
  • ověřování pomocí AD/LDAP, Kerberosu nebo metod pracujících s tokeny před poskytnutím přístupu uživatelům;
  • kontrola dokumentů pomocí schopností pro přihlášení/odhlášení, kontroly verzí a zamykání dokumentů;
  • vlastní motivy a budování značky pomocí různých barev a log pro různé skupiny v rámci organizace;
  • podniková integrace se souborovými servery, jako např. SharePointem a cloudovými úložišti (např. Google Drive a SkyDrive);
  • předcházení nadužívání telekomunikačních dat pomocí zásad stahování obsahu pouze přes Wi-Fi a určení priorit při stahování.

 

Byl pro vás článek přínosný?