Hlavní navigace

Chrome umožní seskupovat a barvit karty

15. 5. 2020

Sdílet

 Autor: Rob Schultz, IDG US
Chrome se inspiruje u konkurence. Příští týden umožní seskupovat karty dle jejich typů.

Google se přidá ke skupině společností, jejichž prohlížeče nabízejí seskupování karet. Příští týden by se tato funkce měla stát součástí Chromu, zatím je dostupná pouze v rámci softwarového kanálu beta.

Prohlížeč nejenže nabídne možnost karty seskupovat, ale také jednotlivé skupiny barevně odlišovat. Prakticky všechny z hlavních prohlížečů dnes umožňují s pomocí klávesy Ctrl označit více než jednu kartu a následně je v okně prohlížeče skupinově přesouvat nebo je posunout do zcela nového okna. Edge ve své starší verzi umožňoval přeskupování a „odkládání karet bokem“ dle skupin podle jejich typu (pro práci, zábavu, apod.), což je funkce, kterou v současnosti nabízí například méně rozšířený prohlížeč Vivaldi.

příloha_ovladnete_sva_data

Něco podobného si tedy nově osvojuje také Chrome, ovšem s barevným vylepšením – skupině karet umožní přidat nejen název, ale také barvu. Zdá se však, že na rozdíl od pojetí Edge, budou v Chromu skupiny umístěny stále v liště karet, ne jinde.

Nová funkcionalita má být součástí Chromu ve verzích pro Windows, Chrome OS, Mac i Linux. Kdy a jestli vůbec, dorazí také do verze pro Android, firma zatím nesdělila.

Byl pro vás článek přínosný?