Hlavní navigace

Co přináší nový Edge 87

26. 11. 2020

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft vydal novou verzi svého prohlížeče: Edge 87. Premiérově v ní je obsaženo automatické přesměrování vybraných stránek z Exploreru nebo nový systém záložek, v němž lze ty nově otevřené „nakrmit“ personalizovaným obsahem.

Jak Microsoft už v říjnu oznámil, Edge 87 je poslední destinací stovek URL, které se uživatelé pokusí otevřít ještě v Internet Exploreru. Než aby je načetl starý prohlížeč, Microsoft jej automaticky zavře, zobrazí zprávu o tom, že stránka není s Explorerem kompatibilní, a otevře ji v Edgi.

Současně se uživateli zobrazí apel, aby Edge nastavil coby svůj defaultní prohlížeč. Speciální nástroj pro hromadný management tohoto přesměrování Microsoft vydal firemním administrátorům.

Nový systém záložek, který více reflektuje firemní využití, Microsoft avizoval už skoro rok. V Edgi 87 se konečně dočkal podoby, která propojuje prvky sady Office 365, respektive Microsoft 365 s „personalizovaným, pracovně relevantním a firemním obsahem“. Uživatelé tak do tzv. My Feedu mohou dle témat nasměrovat obsah, který zajímá je osobně, ale zároveň jim administrátoři v rámci firem mohou podsunout obsah, který souvisí s jejich prací.

příloha_ovladnete_sva_data

Z dalších novinek můžeme zmínit změnu defaultního nastavení protokolu ClickOnce z režimu off na on, čímž se nový chromiový Edge vrací ke své původní podobě. ClickOnce v zásadě umožňuje vydavatelům instalovat aplikace přímo z prostředí webové stránky.

Krom uvedeného Microsoft v novém Edgi taky opravil 19 bezpečnostních chyb. Edge 87 je poslední aktualizací prohlížeče v letošním roce. Ta příští by se měla objevit kolem 21. ledna.

Byl pro vás článek přínosný?