Hlavní navigace

Dodatečná podpora Windows 7 jde do prodeje v dubnu

7. 3. 2019

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Balíček nazvaný Extended Security Updates zajistí bezpečnost systému po dobu dalších tří let.

Microsoft oznámil, že dodatečnou podporu pro Windows 7 začne prodávat 1. dubna. Balíček nazvaný Extended Security Updates, má firemní klientele poskytnout čas navíc k přechodu na Windows 10.

Až 14. ledna 2020 oficiálně skončí podpora Windows 7, ESU budou jedinou možností, jak pro systém zajistit bezpečnostní aktualizace. Ty však budou vydávány pouze pro chyby z kategorií „kritické“ a „důležité“, tedy dvou nejzávažnějších na čtyřstupňové škále.

příloha_ovladnete_sva_data

ESU budou vydávány v ročních intervalech po dobu až tří let, a to vždy pro konkrétní zařízení, tedy nikoliv na uživatele. Jejich cena začne na 25, respektive 50 dolarech za zařízení, každý rok se však zdvojnásobí; v posledním roce vydání tak balíček přijde na 100, respektive 200 dolarů. (Nižší cena je určená uživatelům Windows 10 Enterprise, potažmo Microsoft 365 Enterprise).

Windows 7 ESU pokryje také zařízení s Office 365 ProPlus a místně nainstalovanými aplikacemi (Outlook, Word, Excel, ad.) v rámci balíčku Office 365, stejně tak na příslušných zařízeních zajistí bezpečnost prohlížeče Explrer 11. Bernardo Caldas, vedoucí komerčního marketingu Windows, v příspěvku z 1. března uživatelům, kteří o ESU mají zájem, doporučil kontaktovat ať už přímo Microsoft nebo svého distributora, který jim k dodatečné podpoře sdělí potřebné detaily.

Byl pro vás článek přínosný?