Hlavní navigace

Dokážeme převést jakékoliv aplikace do cloudu, tvrdí IBM

24. 2. 2016

Sdílet

 Autor: Fotolia © ra2 studio
Nové nástroje umožní snazší přechod z lokálně instalovaného softwaru na cloudové řešení, což ochrání investice i čas strávený s tvorbou těchto programů.

Novou řadu nástrojů pro IBM Cloud, které podle výrobce umožní převést podnikový software software do prostředí hybridního cloudu, oznámilo IBM. Cílem je umožnit podnikům připojit se na jakýkoli datový, softwarový nebo transakční systém.

IBM rovněž oznámilo uzavření partnerství s firmou VMware, což pomůže uživatelům VMwaru rozšířit svá řešení na této platformě z podnikových serverů na cloud. Obě společnosti nyní budou spolupracovat ohledně hybridních cloudových řešení.

„Existují miliardy dolarů v investicích a roky práce strávených nad lokálními instalacemi, které by neměly a také nepřijdou na zmar,“ říká Jim Comfort, CTO a hlavní manažer architektury IBM Cloud. „Ale musíme to učinit jednodušší, aby byly relevantnější pro cloud.“

Klíčová součást nového balíčku nástrojů je WebSphere Connect, který rozšiřuje middleware WebSphere právě do prostředí na cloud. S více než 200 miliony globálních instancí se WebSphere může pochlubit největším množstvím vývojářů v Javě ze všech platforem, tvrdí IBM. Nyní tito developeři mohou převést své aplikace na cloud mnohem snadněji.

WebSphere bude také nově přístupný celé komunitě Node.js a Swift vývojářů. Nově tedy mohou všichni uživatelé WebSphere využívat tyto nové funkce skrze cloud.

Rozhraní API je jednou z důležitých součástí integračního procesu IBM, a právě to je také ústřední bodem pro službu API Connect, další součást balíčku nástrojů. Ta si klade za cíl umožnit každému vydat svůj software jako API, což usnadní jeho nahrání do cloudu. Kromě toho obsahuje možnost automatického vytvoření API a poskytuje integrovanou správu a zabezpečení.

App Connect, další z nástrojů, je řešení SaaS, které nabídne stovky přednastavených spojek cloudového a na serveru nainstalovaného softwaru.

Jiná služba DataWorks se zase zaměřuje na analytiky, vývojáře a datové inženýry. Jde o službu založenou na Apache Spark, což jí umožňuje připravit a přesunout data z podnikového serveru na cloudový ekosystém pro analýzu a vizualizaci.

Message Connect si klade ještě jiné cíle. Jde o tzv. Bluemix službu, která propojuje portfolio Message hubu IBM s Bluemixem pro lepší připojení k open message formátům jako Apache Kafka. z/OS zase vytváří API a RESTful rozhraní pro aplikace běžící na IBM z Systems.

příloha_ovladnete_sva_data

A konečně, posledním představeným řešením je WebSphere Blockchain Connect, což je služba dostupná uživatelům WebSphere, která poskytuje „bezpečný a zašifrovaný průchod“ z blockchainu v cloudu zpátky do podniku.

Nový z/OS nástroj je dostupný již nyní. WebSphere Connect by se měl objevit během prvního čtvrtletí tohoto roku, zbývající Connect nástroje pak ve druhém čtvrtletí.

Byl pro vás článek přínosný?