Hlavní navigace

DSM 7.0: Nejvýkonnější systém pro zařízení NAS

7. 7. 2021

Sdílet

 Autor: Synology
Důraz na spolehlivost a výkon. Nový DSM 7.0 pro zařízení NAS od Synology je nyní k dispozici.
  • Nový vzhled, lepší výkon a více ochranných prvků

  • Cloudové monitorování a diagnostika zařízení s možností zasílání upozornění

  • Propojení cloudové služby Synology C2 s lokálním úložištěm

  • Efektivní správa sítí SAN s protokoly iSCSI a Fibre Channel

  • Efektivní zálohování − ochrana více zařízení, online služeb a balíčků

 

 

 

Zařízení NAS společnosti Synology jsou dlouhodobě považovány za jedničku na trhu. Zcela oprávněně. Od svého založení v roce 2000 společnost prodala více než 8 milionů řešení NAS, které nabízí zcela nesrovnatelnou úroveň zabezpečení a výkonu. Nový DSM 7.0 představuje díky mnohaletým zkušenostem s vývojem NAS produktů, špičkovému vývoji a dlouhému testování dosud nejlepší operační systém pro zařízení NAS (z podnikové třídy). Jeho nové funkce a vylepšení si mohou vlastníci řad Plus, Value a Junior užívat již od úterý 29. června, aktualizace pro zařízení řad XS, SA a FS budou dostupné ve čtvrtém čtvrtletí 2021.

 

DSM 7.0 vedle moderního designu nabízí vylepšené zabezpečení, vyšší výkon, propracovanou integraci s cloudovým úložištěm a jednoduché uživatelské rozhraní, které ocení nejen podnikoví uživatelé.

 

Užitečná a přelomová je nová služba Active Insight. Centralizované a intuitivní rozhraní pro počítače a mobilní zařízení umožňuje podrobně monitorovat všechna zařízení Synology NAS zaregistrovaná v daném účtu Synology. Díky tomu můžete sledovat stav systému a úložiště, v případě chyby obdržíte okamžitě upozornění. V případě problémů navíc služba zasílá doporučení, jak problém vyřešit či nabídne možnost zaslat požadavek přímo na technickou podporu Synology. Vaše zařízení NAS tak bude vždy optimálně nastaveno.

 

Vylepšený Správce úložiště usnadňuje nastavení, řešení problémů, monitorování stavu a údržbu disků v Synology NAS zařízení.Prostřednictvím přehledné grafiky snadno a okamžitě identifikujete zdroje problémů s diskem. Navíc, díky novým rozšířeným možnostem výměny disku, nemusí údržba ani opravy úložiště ovlivnit výkon a provozuschopnost. Po ruční výměně disku se provede plynulé přepnutí na klonovaný disk, aniž by fond úložiště přešel do omezeného režimu. Těšit se můžete i na vylepšení mezipaměti SSD, konkrétně na vyšší rychlost zpětného zápisu dat a možnost ukládání všech metadat systému Btrfs.

 

Hlavní prioritou v Synology vždy bylo a bude bezpečí dat jejich uživatelů. V rámci DSM 7.0 můžete do Synology Directory Server přidat sekundární řadič domény, který převezme funkce v případě neočekávaných narušení. Maximální a nepřetržitou ochranu dat zajišťuje replikace všech dat mezi řadiči domény. Zcela nová funkce Secure SignIn umožňuje více způsobů přihlášení a dvoufázové ověření, nyní se tak můžete přihlašovat prostřednictvím mobilní aplikace, hardwarového klíče či zabudovaných biometrických prvků v klientském zařízení.

 

Význam cloudu neustále roste, v Synology jsou si toho plně vědomi a sází na tzv. hybridní cloud, který kombinuje výhody cloudových a on-premise úložišť. Lokální zařízení NAS s cloudovým úložištěm Synology C2 propojuje služba Hybrid Share. Jelikož NAS ukládá do místní mezipaměti často používaná data, umožňuje k nim rychlý přístup s nižší latencí oproti veřejnému cloudu. Hodnotu své infrastruktury navíc můžete snadno a významně rozšířit, a to s nízkými počátečními náklady.

 

Po předchozím velkém úspěchu cloudové platformy Synology C2 představilo Synology dne 23. června další cloudové služby – C2 Password, C2 Transfer, C2 Backup a C2 Identity. Progresivní správce hesel C2 Password a služba C2 Transfer, díky které budete moci konečně sdílet citlivé dokumenty s extrémně vysokým zabezpečením, budou dostupné v průběhu léta. V následujících měsících se pak můžeme těšit na C2 Backup aadresářovou službu (IDM) v cloudu C2 Identity, které umožní zálohování libovolných koncových bodů a běžných cloudových služeb SaaS. 

 

Fotografové ocení novou aplikaci Synology Photos, která nabízí profesionální nástroje pro efektivní správu fotografií, díky kterým můžete fotografie seskupovat, filtrovat, organizovat a sdílet a současně je uchovávat v bezpečí vlastního systému.

 

Kompletní přehled nových funkcí a vylepšení najdete na webu Synology zde.

 

 

 

 

příloha_ovladnete_sva_data

 

 

Byl pro vás článek přínosný?