Hlavní navigace

Finální verze Office pro Android míří na Google Play

25. 6. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft včera v Google Play zpřístupnil finální verze kancelářských aplikací Excel, PowerPoint a Word. Všechny tři aplikace jsou dostupné ke stažení pro nekomerční účely zcela zdarma, ale pouze pro zařízení s displejem o úhlopříčce max. 10,1 palce.

Microsoft na vývoji aplikací sady Office pro konkurenční mobilní operační systémy Android a iOS pracuje od té doby, co se do jeho čela postavil současný šéf Satya Nadella. Jako první byly v březnu 2014 (tedy necelé dva měsíce po nástupu Nadelly do jeho funkce) vydány Office pro iPad.

Microsoft před několika měsíci vydal také betaverzi Office pro Windows 10 Mobile (nový operační systém určený pro smartphony a menší tablety, který bude v druhé polovině tohoto roku) a desktopovou verzi Windows 10 (určenou mimo jiné pro větší tablety a hybridní zařízení 2 v 1).

Ani jedna z těchto verzí Office zatím nebyla vydána ve své finální podobě. Jak dodávají analytici, Microsoft v uplynulých sedmnácti měsících dotáhl do konce dotykové aplikace Office pro snad všechny významné operační systémy --  kromě Windows.

Uživatelé bezplatných verzí Excelu, PowerPointu a Wordu na Androidu mohou tyto aplikace používat k zobrazování, vytváření či úpravě dokumentů.

příloha_ovladnete_sva_data

Pro všechny úkony kromě zobrazování dokumentů (a na větších androidových zařízeních pro všechno kromě zobrazování a tištění dokumentů) je třeba mít u Microsoftu vytvořený účet. Pokud byste chtěli využít pokročilé funkce, budete si muset pořídit předplatné Office 365.

V nabídce Google Play i nadále zůstává starší sada s názvem Office Mobile, avšak její popisek uvádí, že Microsoft uživatelům doporučuje namísto ní stáhnout jednotlivé aplikace Excel, PowerPoint a Word. Dále popisek aplikace uvádí, že Office Mobile „nejsou vhodné pro Android 4.4 a vyšší“.

Ke stažení nových officových aplikací je třeba mít nainstalován Android 4.4 a vyšší. Ten má však podle globálních statistik Googlu k dispozici jen asi 50 % vlastníků androidových zařízení.

Byl pro vás článek přínosný?