Hlavní navigace

Firefox: Mozilla chce radikálně skoncovat se staršími verzemi

26. 6. 2011

Sdílet

Po zrušení podpory čtvrtého Firefoxu uvažuje Mozilla také o vydání poslední opravné aktualizace pro 18 měsíců starý Firefox 3.6.

Mnoho uživatelů potěšila Mozilla v tomto týdnu rychlým uvolněním další verze svého prohlížeče. Zároveň však hodně svých příznivců šokovala, protože okamžitě ukončila podporu Firefoxu 4. Vývojáři si zkrátka řekli, že když rychlý aktualizační systém, tak se vším všudy. Takový přístup ale zaskočil především firemní zákazníky, kteří si dali hodně práce s přizpůsobením svých aplikací pro novou verzi. Více se můžete dočíst v článku Mozilla odepsala Firefox 4, uživatelé jsou tím doslova zděšeni.

Nyní se Mozilla rozhodla rozloučit také s další verzí svého prohlížeče. Po Firefoxu 3.5 a 4 se na seznamu smrti objevil Firefox 3.6. Společnost chce uvolnit ještě jednu poslední bezpečnostní aktualizaci pro tuto verzi z ledna 2010. Stát se tak má 16. srpna, tedy ve stejný den, na který je naplánováno vydání Firefoxu 6.

Konec Firefoxu 3.6 může firmám způsobit další potíže. Například v IBM jej totiž používají jako výchozí prohlížeč. Nedávno přitom začali na svých aplikacích testovat Firefox 4, takže nyní stojí před těžkou volbou, jak dál. Napjaté situace se rozhodl využít Microsoft, který vytvořil otevřený dopis adresovaný čelním představitelům IBM. V něm je vyzývá k přechodu na IE8 nebo IE9.

Byl pro vás článek přínosný?