Hlavní navigace

Jak snadno dostat starší systémy na tablety

2. 9. 2013

Sdílet

 Autor: © goodluz - Fotolia.com
Pokud potřebujete poskytnout plnou funkcionalitu starších informačních systémů uživatelům tabletů a smartphonů a nechcete systémy kvůli tomu měnit ani předělávat, je právě pro vás určena koncepce formulářových rozhraní (FUI – Form User Interface) společnosti Software602.

(PR článek)

Kromě plné podpory iOS, Androidu a Windows 8 přináší i další výhody: extrémně snadnou podporu uživatelů různých zařízení, eliminaci všech problémů s upgrady, plynulé uzpůsobování požadavkům uživatelů nebo třeba podpora těch, kdo pracují s více systémy zároveň (aniž je třeba řešit otázky integrace).  

Koncepce FUI spočívá v tom, že existující systém je „obalen“ vrstvou rozhraní – tedy v podstatě uživatelských obrazovek. Rozhraní jsou provozována tak, že logika běží na serveru a uživateli stačí prostý internetový prohlížeč, případně plug-in nebo zdarma dostupná aplikace pro iOS, Android a Windows 8 (to v případě, že potřebujete připojovat elektronický podpis nebo jiné autorizační operace). S jádrem informačního systému rozhraní komunikuje prostřednictvím webových služeb.

Software602 FUI

Obrazovky (dynamické formulářové aplikace) jsou vytvářeny v Software602 Form Designer, kde tvůrce myší rozmísťuje prvky, zadává pravidla pro dynamické změny aplikace v závislosti na zadaném obsahu, řídí použití přístrojů vestavěných v zařízení (například vložení fotografie nebo GPS souřadnice), práci s elektronickým podpisem, systém kontrol, nápovědu, využití externích číselníků, optimalizaci pro různá zařízení až po pokročilé záležitosti jako psaní skriptů a transformací.

Ve stejném prostředí se také provádějí změny, takže upgrady pro libovolný počet uživatelů (největší reálné nasazení formulářového rozhraní Software602 má 70 000 uživatelů) lze vyřešit prostým publikováním nové verze formuláře. 

příloha_ovladnete_sva_data

Popis kompletní sady produktů najdete na www.602.cz, kde si lze Software602 Form Designer rovnou stáhnout a vyzkoušet tak, jak by vašim systémům slušel nový kabát.

Software602 FUI

Byl pro vás článek přínosný?