Hlavní navigace

Microsoft hlásí milion uživatelů Windows 10 Preview

14. 10. 2014

Sdílet

 Autor: Microsoft
Podle Microsoftu se do programu Windows Insider, který zajišťuje snadný přístup k Windows 10 Technical Preview, zaregistrovalo přes milion uživatelů.

„Během víkendu jsme překonali hranici 1 milionu registrovaných uživatelů v programu Windows Insider,“ napsal Joe Belfiore z Microsoftu na oficiálním blogu.

Belfiore již neuvedl počet stažených kopií. Toto číslo přitom Microsoft v minulosti běžně zveřejňoval. Není jasné, proč tak společnost neučinila v případě Windows 10 Technical Preview, protože jistě disponuje přesným číslem. Microsoft uvolnil technické preview Windows 10 v první den tohoto měsíce.

Pokud by se počet registrovaných uživatelů rovnal počtu stažení, znamenalo by to téměř dvakrát větší zájem o Windows 10 než o stejnou verzi Windows 8. Uživatelé si mohou technické preview stáhnout i mimo program Windows Insider ve formě souboru ISO.

příloha_ovladnete_sva_data

Vývojářské verze Windows 8 se nakonec během 86 dnů stáhlo přes 3 miliony kopií, v průměru tedy na stáhnutí každého milionu poslední Windows potřebovaly 28,7 dnů. Windows 10 na pokoření milionového milníku stačilo 11 až 12 dnů.

Životnost Windows 10 Technical Preview skončí 15. dubna 2015.

Byl pro vás článek přínosný?