Hlavní navigace

Microsoft Office poprvé dostupný v App Storu

29. 1. 2019

Sdílet

 Autor: Gregg Keizer/IDG US
Excel, Outlook, OneNote, OneDrive, PowerPoint a Word se dají vůbec poprvé koupit také na App Storu od Applu.

Microsoft konečně nabízí v App Storu svou verzi balíku Office pro Mac. „Jsme nadšení z oznámení, že Office 365 je nově k mání v nové verzi Mac App Storu,“ uvedl Jared Spataro, zodpovědný za marketing sady Office.

Excel, Outlook, OneNote, OneDrive, PowerPoint a Word mohou být z App Storu staženy zvlášť nebo jako celý balík. Funkcionalita aplikací je však značně omezena, pokud už uživatel není předplatitelem Office 365 nebo si předplatné nezřídí prostřednictvím nákupu přímo v aplikaci.

Až takto odemkne jejich plný potenciál. V případě druhé možnosti je na výběr z variant Office 365 Home za 100 dolarů ročně, respektive 10 dolarů měsíčně, nebo Office 365 Personal za 70, respektive 7 dolarů.

Zatím není známo, jestli si bude Apple z in-app nákupů strhávat 30 % ceny pro sebe tak, jak to dělá u všech ostatních aplikací, nebo jestli s Microsoftem vyjednali odlišné podmínky.

Firmy mohou využít Mac App Store s použitím Apple Business Managera k distribuci Office 365 aplikací zaměstnancům, zajištěným byznys předplatným Office 365 Business nebo Office 365 Enterprise E3.

příloha_ovladnete_sva_data

Aplikace se nijak neliší od těch, které Microsoft nabízí ke stažení z vlastního webu, ve srovnání s verzemi pořízenými jednorázově s trvalými licencemi – Office Home & Student 2019 a Office Home & Business – už ale odlišné jsou.

Jednou z výhod nákupu Office 365 přes Mac App Store je skutečnost, že aktualizace a upgrady probíhají v režii obchodu, nikoliv skrze AutoUpdate aplikaci vyvinutou Microsoftem pro macOS. Pořízení na Mac App Storu vyjde cenově stejně jako pořízení na webu Microsoftu.

Byl pro vás článek přínosný?