Hlavní navigace

Microsoft přidá do Edge kontrolu hesel a vertikální záložky

31. 3. 2020

Sdílet

 Autor: IDG, Microsoft
Microsoft do Edge přidá několik novinek, které se osvědčily už u konkurence.

Microsoft uvedl, že do Edge přidá nové funkce zajišťující větší bezpečnost a také efektivnější využití. Jde o krok, kterým doplňuje aktuální rebranding některých součástí balíku Office 365 na Microsoft 365.

Klíčové novinky by v prohlížeči měly být v nejbližších měsících celkem tři. Kontrola hesel, která automaticky zjišťuje, zda vaše heslo neuniklo na síť, vertikální přeuspořádání záložek a také změny v systému Kolekce (Collections). Ten bude nově přístupný i na mobilních zařízeních.

Kolekce jsou unikátem Edge, zbylé dvě funkcionality nabízejí v obdobných podobách též jiné prohlížeče.

příloha_ovladnete_sva_data

Dohled nad hesly má například Chrome, který v případě zjištěného úniku uživatele rovnou vyzve, aby si heslo změnil. V Edgi bude součástí funkce nazvané Password Monitor, která bude dostupná z Nastavení. Jakou databázi bude pro tyto účely používat coby zdrojovou, Microsoft zatím neuvedl. Pro změnu Firefox už nabízí možnost vertikálního uspořádání záložek, přičemž Microsoft se je dle prvních náhledů rozhodl obdobným způsobem řadit do bočního panelu umístěného v levé části obrazovky.

A pokud jde o Kolekce, ty chce firma ještě v průběhu jara uvést také v mobilní verzi Edge a umožnit jejich synchronizaci napříč zařízeními.

Byl pro vás článek přínosný?