Hlavní navigace

Microsoft se s novými aplikacemi zaměřil na iOS

15. 12. 2011

Sdílet

 Autor: © arrow - Fotolia.com
Společnost přizpůsobila některé ze svých populárních programů pro konkurenční mobilní operační systém iOS od Applu. Majitelé iPadu a iPhonu tak mohou nově používat služby SkyDrive, Xbox Live nebo si stáhnout aplikaci OneNote.

Právě OneNote je jedním z nejpopulárnějších nástrojů od Microsoftu. Není proto divu, že společnost přispěchala jak s verzí pro tablety iPad, tak i chytré telefony iPhone. Nová mobilní aplikace bude mít velký přínos především pro příliš zaměstnané uživatele, kteří hledají způsob, jak si lépe zorganizovat život. Přínos OneNote App je o to větší, že umožňuje synchronizovat informace z mobilních zařízení s desktopem. Jedinou vadou na kráse je tak skutečnost, že Microsoft dosud neuvolnil verzi OneNote také pro operační systém Mac OS X, takže uživatelé MacBooků mají smůlu.

Na mobilní OneNote Microsoft v tomto týdnu navázal zpřístupněním cloudu SkyDrive uživatelům operačních systémů Windows Phone 7 a iOS, v jehož případě však byla vydána jen verze pro iPhone. Tu mohou uživatelé využít třeba pro nahrávání fotek pořízených iPhonem na web nebo ke sdílení svých souborů pouhým zasláním odkazu. Celkově je funkcionalita mobilního SkyDrive velmi podobná nejnovější verzi aplikace Box, k jejímuž uvolnění došlo v minulém týdnu.

Kromě nástrojů pro zvýšení produktivity Microsoft vytvořil také mobilní aplikaci My Xbox Live a iOS verzi oblíbené dětské hry Kinectimals. Zdá se tedy, že společnost konečně přišla na chuť multiplaformitě. Jejím hlavním cílem samozřejmě i nadále zůstává přilákat uživatele na vlastní operační systémy Windows Phone 7 a připravovaný Windows 8, takhle však bude mít alespoň určitou jistotu, že uživatelé budou věrni jeho produktům i v případě, že používají cizí platformu. Teď nezbývá než jen čekat, až se na iOS objeví také kancelářská sada MS Office.

Byl pro vás článek přínosný?