Hlavní navigace

Mobilní Outlook Web App (OWA) končí, oznámil Microsoft

14. 3. 2018

Sdílet

 Autor: © Beboy - Fotolia.com
Microsoft stanovil datum ukončení funkčnosti oblíbené mobilní aplikace pro správu e-mailů. Na to, aby se s ní „rozloučili“, mají uživatelé dva měsíce.

Microsoft ohlásil, že Outlook Web App (OWA) pro iOS a Android bude stopnuta 15. května. „Uživatelé Office 365, kteří se ji budou snažit otevřít po tomto datu, bude přesměrováni na stažení Outlooku pro iOS a Android,“ uvedla Eugenie Burrageová z marketingového týmu Microsoftu.

V dubnu bude OWA odstraněna z Apple App Storu i Google Play, načež Microsoft začne uživatele upozorňovat na konec aplikace v příslušné kampani.

Na trhu přitom byla od poloviny roku 2013 a ve své mobilní verzi nabízela stejnou funkcionalitu jako v běžném prohlížeči, tj. přístup k elektronické poště, kalendářům či kontaktům uloženým na Exchange serveru. OWA aplikace však byly dostupné pouze uživatelům se zaměstnaneckým předplatným Office 365.

příloha_ovladnete_sva_data

Už od ledna 2015, kdy Microsoft zveřejnil záměr na vývoj specializovaných Outlook aplikací pro iOS a Android, ale bylo jasné, že OWA bude časem odsunuta jako nepotřebná. Nicméně jak ukazují reakce, ohlášení ukončení OWA pouhé dva měsíce předtím, než k němu skutečně dojde, vnímají mnozí uživatelé jako problematické.

Stěžují si ale nejen na nepraktický časový limit, na pochybách jsou i s tím, jak bude nová aplikace fungovat, a zda plně zastoupí praktickou OWA. Ti, kteří by s novinkou spokojeni nebyli, se budou podle Burrageové moct do prostředí OWA nadále přihlašovat, ovšem už jen skrz prohlížeč v mobilu.

Byl pro vás článek přínosný?