Hlavní navigace

MS Office 2016 potvrzen na druhou polovinu příštího roku

30. 10. 2014

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Podle hlavní manažerky pro marketing Office a Office 365 Julie Whitové další verze Office pro Windows bude vydána v druhé polovině příštího roku a popřela tak dřívější spekulace o tom, že nové Office mají být vydány již na jaře.

Kdy přesně „v druhé polovině roku 2015“ se Office 16 dočkáme zatím není jasné. Microsoft potvrdil, že vyjádření Whitové byla přesná. Whitová uvedla, že další verze Office projde standardním testovacím procesem Microsoftu včetně TAP (Technology Adoption Program) a pro širokou veřejnost bude zpřístupněna betaverze.

Verze softwaru vydávané v rámci programu TAP jsou tzv. "pre-beta" a bývají zpřístupněny pouze úzké skupině lidí (typicky větší korporátní zákazníci Microsoftu), kteří mají pozvánku.

Pokud Microsoft opravdu vydá Office 16 v druhé polovině příštího roku, nová verze kancelářského balíku bude vydána se stejným odstupem od té stávající, jako tomu bylo v minulosti - Microsoft dodržuje dvou a půl letý obměňovací cyklus. Například Office 2013 byly vydány v lednu 2013, zatímco u Office 2010 a Office 2007 to byl červen 2010 a leden 2007.

Nová verze Office s kódovým označení Office 16 by měla být nakonec pojmenována jako Office 2016. Komentáře Whitové o Office přišly až zcela nakonec jejího rozhovoru, který se týkal předplatitelského programu Office 365.

I když předplatitelský model je podle Microsoftu u jeho zákazníků velmi oblíbený (ve třetím čtvrtletí tohoto roku údajně Microsoft prodal firemním zákazníkům dvojnásobek předplatitelských licencí, než před rokem), Office 2016 budou vydané i jako samostatný produkt.

ICTrocenka

Microsoft doposud nikdy nezveřejnil celkové příjmy, které mu Office 365 generují nebo nezpřístupnil informace o počtu platících uživatelů této služby.

 

Byl pro vás článek přínosný?