Hlavní navigace

Nejnovější verze Chrome přináší Chrome OS pro Windows 8

Sdílet

 Autor: © Google
Google uživatelům nabízí způsob, jak získat Chrome OS pro PC zcela zdarma. Stačí stáhnout prohlížeč Chrome ve Windows 8 nebo 8.1.

Společnost oficiálně představila uživatelské rozhraní moderní verze UI Chrome OS Windows 8 již v říjnu na vývojářském kanálu Dev.

Poslední verze prohlížeče Chrome obsahuje celou řadu dalších vylepšení, uživatelé mohou nyní například jednoduše poznat, na jaké kartě jim hraje audio, což se u uživatelů setkalo s nemalým nadšením. Nejdůležitější z nových funkcí pro uživatele PC je možnost nainstalovat si do Windows 8 Chrome OS.

Google tak však novou funkci nenazývá, místo toho společnost popisuje tuto funkci jako „nový vzhled“ pro moderní režim operačního systému Windows 8. Ke zpřístupnění této funkce je třeba mít Chrome nastavený jako hlavní prohlížeč. Spustit lze přes nabídku v pravém horním rohu, kde lze vybrat možnost „spustit Chrome v režimu Windows 8“. Během pár sekund po zvolení této možnosti se na PC spustí přesná a kompletní replika ChromeOS.

Chrome OS v moderním rozhraní Windows

Na spodní části obrazovky je výběr z webových aplikací Googlu, včetně Gmailu, vyhledávání, Disku a YouTube. Do „poličky“ (v podstatě spodní lišta), ve které se ikony nacházejí, mohou uživatelé přidávat i své vlastní aplikace. Uživatelé mohou také díky funkci Snap jednoduše uspořádat okna na ploše, stejně jako ve Windows samotných, okna se však v nové funkci od Googlu překrývají, aktivní je to vrchní.

příloha_ovladnete_sva_data

Google doufá, že uživatelé budou díky této možnosti více využívat Chrome Apps z Internetového obchodu Chrome, které jsou samostatnými programy, které používají webové technologie a vypadají jako obyčejné programy pro desktop se synchronizací mezi všemi Chrome účty. Je to vlastně taková malá invaze. Google doufá, že aplikace Chrome uživatele přesvědčí trávit v Chrome více času než ve Windows a časem třeba Windows úplně vyměnit za zařízení se systémem Chrome OS.

 

Byl pro vás článek přínosný?