Hlavní navigace

Nové Office 2021 nezdraží, jejich součástí navíc mohou být i Teams

22. 2. 2021

Sdílet

 Autor: Microsoft
Microsoft prozradil první detaily nového kancelářského balíku MS Office 2021. Stát bude stejně jako předchozí verze.

Microsoft oznámil plány na vydání uživatelské verze Office 2021 a samostatné verze balíku Microsoft 365, které budou mít -- některé, nikoliv však všechny -- funkce průběžně aktualizované cloudové služby předplácené pravidelným paušálem.

Především ale může jít o první samostatnou verzi Office, jejíž součástí bude také firemní platforma Teams. Vyjít by Office 2021 měly „v průběhu roku“, jak uvedla firma.

Pozitivní také je, že Microsoft nehodlá měnit cenu produktu, nejlevnější verze Office 2021 tak bude k mání za 150 dolarů (cca 3200 korun), stejně jako varianty Microsoft Office Home a Student 2019 (ty neobsahují Outlook, jen Word, Excel a PowerPoint). Nabídka bude k dispozici jak pro počítače s Windows, tak pro Macy.

Od chvíle, co Microsoft začal vydávat samostatné verze Office, chcete-li ty s trvalou licencí, jejich obsah byl vždy oproti těm předpláceným poněkud omezený, stejně jako podpora.

Určené jsou pro zákazníky, v jejichž očích průběžné aktualizace nepředstavují dostatečnou přidanou hodnotu, kvůli které by měli platit pravidelný paušál. Podporovány budou Office 2021 po dobu pěti let.

Specifikace funkcí a tedy i to, jaké bude balík Office 2021 postrádat, Microsoft neuvedl. Jistá vodítka však může poskytnout verze pro firemní klientelu. Ta bude obsahovat vylepšení v oblasti přístupnosti (uživateli s postižením), funkce jako Dynamic Array nebo XLOOKUP v Excelu, tmavý mód a „obecná vylepšení výkonnosti“.

příloha_ovladnete_sva_data

Součástí už nebude aplikace Skype for Business, kterou bude třeba v případě zájmu stáhnout samostatně, Microsoft však k sadě Office vůbec poprvé dodá platformu Teams.

A jestliže nabídka pro běžné uživatele zůstane cenově nezměněná, firemní klientela si připlatí, a to až 10 %.

Byl pro vás článek přínosný?