Hlavní navigace

Office 2010 se prodloužení podpory nedočká

17. 4. 2020

Sdílet

 Autor: © Microsoft
Microsoft prodloužil podporu některých svých produktů, Office 2010 však mezi nimi definitivně není.

Microsoft v úterý potvrdil, že v říjnu hodlá ukončit podporu balíku Office 2010. A to i přesto, že některým svým jiným produktům v důsledku pandemických opatření podporu prodloužil, včetně některých verzí Windows 10. 

Konkrétní datum bylo stanoveno na 13. října, kdy také pro Office 2010, respektive pro Office 2016 na Macy vyjdou poslední bezpečnostní aktualizace. Jednotlivé aplikace balíku však budou fungovat i nadále a Microsoft nijak nebude omezovat nebo blokovat jejich propojení se službami Office 365. Upozorňuje však, že v takovém propojení se mohou tu a tam objevit problémy a nemusí být stabilní. 

příloha_ovladnete_sva_data

„Uvědomujeme si, že každý uživatel se nachází v jiné fázi přechodu na cloud a nadále našim klientům hodláme naslouchat a podporovat je,“ opakuje společnost už zavedenou frázi. Během uplynulého měsíce přitom Microsoft nad původně zamýšlený rámec prodloužil podporu pro některé ze svých produktů, což vysvětloval dopady současné pandemické krize, které mimo jiné přiměly řadu lidí pracovat z domova nebo zkrátka odsunuly softwarové aktualizace v rámci firem na vedlejší kolej.

Mezi takovými produkty s dodatečnou šestiměsíční podporou jsou mimo jiné Windows 10 1709, Windows 10 1809 nebo SharePoint Server. Ač někteří uživatelé volali též po prodloužení podpory Office 2010, tyto výzvy Microsoft evidentně nevyslyšel…

Byl pro vás článek přínosný?