Hlavní navigace

Office 2016 konečně na trhu, brzy se bude rozšiřovat

22. 9. 2015

Sdílet

 Autor: Microsoft
Dlouho očekávaný balík Office 2016 uvedla na trh firma Microsoft. Současně oznámila i nové a rozšířené služby Office 365 pro týmovou produktivitu.

Počínaje dneškem mohou předplatitelé Office 365 začít stahovat nové aplikace Office 2016 jako součást jejich předplatného. Automatické aktualizace se začnou postupně uvolňovat předplatitelům z řad spotřebitelů a malých firem v průběhu následujícího měsíce, komerčním zákazníkům pak začátkem příštího roku.

Office 2016 je od dnešního dne také k dispozici v podobě nákupu krabicových licencí jak pro PC, tak pro počítače Mac.

Office 2016 přináší nové verze desktopových aplikací Office pro platformu Windows, jako je Word, PowerPoint, Excel, Outlook, OneNote, Project, Visio a Access. S předplatným pro Office 365 získávají zákazníci přístup k nejaktuálnějším desktopovým aplikacím určeným pro použití napříč všemi jejich zařízeními.

Produkty doplňuje řada dalších služeb, jako je například on-line úložiště OneDrive, Skype pro firmy, Delve, Yammer či firemní bezpečnostní funkce. K dispozici jsou i aplikace Office Mobile pro Windows 10, jež poskytují produktivitu na cestách, včetně funkce Continuum, která umožňuje využívat telefon podobným způsobem jako PC.

Nové aplikace Office 2016 jsou dostupné ve 40 jazycích a vyžadují systém Windows 7 nebo vyšší.

 

Vlastnosti MS Office 2016 podle výrobce:

  • Co-authoring je nyní součástí desktopových aplikací Word, PowerPoint a OneNote, včetně psaní v reálném čase v aplikaci Word, jež umožňuje ihned vidět změny provedené ostatními.
  • Integrace aplikace Skype, která je přímou součástí desktopových aplikací,  umožňuje psát rychlé zprávy (IM), sdílet obrazovku, začít hovor či video chat přímo z otevřeného dokumentu.
  • Funkce Office 365 Groups je nyní přímou součástí desktopové aplikace Office 2016 a je dostupná na mobilním zařízení prostřednictvím aplikace Outlook Groups.
  • Outlook 2016 poskytuje vylepšenou složku Doručená pošta s možností bleskového vyhledávání a automatického filtrování e-mailů s nízkou prioritou. Každý v položce „Komu:“ má přímý přístup k dokumentům uloženým na vašem cloudovém úložišti.
  • Funkce Tell Me umožňuje rychle vyhledat tu správnou funkci či příkaz v Office, a funkce Smart Lookup vyhledá automaticky související výrazy s obsahem ve vašem dokumentu na internetu.
  • Excel 2016 obsahuje integrované publikování do Power BI a nové moderní typy grafů, které umožňují dostat z vašich dat maximum.
  • Seznam naposledy používaných dokumentů umožňuje navázat tam, kde jste naposledy skončili, a to napříč všemi zařízeními, které využíváte. Bez ohledu na to zda pracujete v Office Online, v aplikacích Office Mobilie či v desktopových aplikacích Office 2016.
    • Zabudovaná funkce Ochrana před únikem firemních informací (Data Loss Prevention) napříč Wordem, PowerPointem, Excelem a Outlookem významně snižuje riziko úniku citlivých dat díky nástroji pro IT správce. Ten jim umožňuje řídit politiku vytváření a sdílení dokumentů, včetně spolupráce nad obsahem.
    • Multifaktorová autentikace zajišťuje bezpečný přístup k obsahu v době, kdy pracujete mimo korporátní síť, ať už jste kdekoliv.
    • Funkce Enterprise Data Protection bude dostupná pro aplikace Office Mobile pro systém Windows 10 později v tomto roce, pro desktopové aplikace pak začátkem příštího roku. Enterprise Data Protection umožní bezpečné sdílení obsahu v rámci korporátní sítě.

 

příloha_ovladnete_sva_data

V blízké době přibudou tato nová řešení v rámci Office 365:

  • Office 365 Planner, který pomáhá týmům organizovat jejich práci, včetně možnosti vytvářet nové plány, organizovat a přidělovat úkoly, nastavovat data splnění úkolů a upravovat status pomocí vizuálních grafů (dashboards) a e-mailových upozornění. Planner bude k dispozici v preview verzi postupně pro předplatitele Office 365, a to počínaje následujícím čtvrtletím.
  • Významné nové aktualizace služby OneDrive pro firmy přijdou později v průběhu tohoto měsíce, včetně nového synchronizačního klienta pro operační systémy Windows a Mac. Ten nabídne rozšířenou spolehlivost a variabilní možnosti nastavení synchronizace. Aktualizace rovněž umožní navýšit jak velikost jednotlivých synchronizovaných souborů, tak i jejich počtu na uživatele. Dále přinese nové uživatelské rozhraní v prohlížeči, vylepšené mobilní funkce a nové funkce pro IT správce a vývojáře.
  • GigJam je nově k dispozici v testovací verzi na vyžádání (private preview) a stane se součástí Office 365 v roce 2016.

 

Byl pro vás článek přínosný?