Hlavní navigace

Opera 11.50 Swordfish přichází se synchronizací hesel

29. 6. 2011

Sdílet

Další verze prohlížeče Opera dává uživatelům také mimo jiné více volnosti při nastavení funkce rychlého přístupu.

Právě do vylepšené funkce rychlého přístupu vkládá Opera Software největší naděje. Ve verzi 11.50 už nejde jen o seznam oblíbených stránek, ale multifunkční vstupní stránku prohlížeče. Swordfish, jak se této verzi přezdívá, totiž přináší podporu rozšíření v rychlém přístupu, takže místo obyčejného odkazu na webovou stránku si můžete nechat zobrazit třeba informaci o počasí nebo si přečíst rychlé novinky. Opera Software na svých stránkách přímo propaguje několik rozšíření třetích stran. Je mezi nimi také aplikace Read It Later umožňující ukládat webové stránky, které si tak můžete později přečíst i bez připojení k internetu, nebo populární hudební služba The Hype Machine.

Dalším velkým tématem Opery 11.50 je rozšíření funkcionality služby Opera Link o synchronizaci hesel, čímž se Opera zařadila po bok prohlížečů Google Chrome a Mozilla Firefox, kteří tuto funkci již nějakou dobu obsahují. Novinku oceníte pouze v případě, že prohlížeč používáte na více počítačích. Můžete si tak například rychle zkontrolovat, co je nového na sociálních sítích. Podle vývojářů je přitom vše naprosto bezpečné.

Co se výkonu týče, grafické jádro prohlížeče je vybaveno rychlejším CSS a SVG vykreslováním. Díky tomu a také velkému počtu opravených chyb je prý Opera 11.50 aktuálně nejrychlejší a nejstabilnější verzí. Mírnou proměnou prošel také vzhled prohlížeče, který je podle vývojářů jednodušší a lehčí než u předchozích verzí. Více prostoru opět dostávají webové stránky, což je ostatně trend dnešní doby.

Byl pro vás článek přínosný?