Hlavní navigace

Opera 64 zvyšuje rychlost a usnadňuje vytváření memů

9. 10. 2019

Sdílet

 Autor: © Opera Software
Co je pro vás u prohlížeče důležitější: vyšší rychlost, vetší soukromí…nebo memy? Opera říká, že s novou Operou 64 můžete mít všechny tři.

Opera 64 již obsahuje vestavěný AdBlock, který podle společnosti zvyšuje výkon. Opera 64 nyní také obsahuje technologii na blokování sledovacích skriptů, jež přidá dalších 20 procent výkonu. Podle Opery je jednou z výhod, že blokování skriptů zabrání situacím, kdy jste se podívali na nějaké online zboží nebo jej rovnou koupili, jen aby vás následně začalo „sledovat“ (objevovat se v reklamách na dalších webových stránkách).

Samotný AdBlock by tomu sice také dokázal zabránit, ale podle Joanny Czajkové, produktové manažerky Opery, blokování sledovacích skriptů navíc zabrání tomu, aby někdo sledoval vaše chování na internetu.

Opera už poskytuje bezplatnou, nesledovatelnou a neomezenou VPN, která je již vestavěna v prohlížeči. Ta doteď stabilně poskytuje prohlížení územně omezených stránek jako je Netflix. V předběžném přístupu je k dispozici dokonce „herní prohlížeč“ nazvaný Opera GX. I díky tomu je Opera velmi vysoko v našem žebříčku nejlepších prohlížečů.

příloha_ovladnete_sva_data

Opera také říká, že vylepšila svůj nástroj na Snapshoty, čímž stvořila rychlý a snadný nástroj na vytváření obrázkových memů. Nástroj již fungoval podobně v prohlížeči Edge od Microsoftu tím způsobem, že vám umožňoval vytvořit snímek obrazovky (pomocí ikonky kamery na straně adresního řádku) a následně do něj psát.

Vylepšená verze nástroje nyní přidává další funkce: celou stránku si můžete uložit ve formě PDF nebo obrázku; určité části můžete rozmazávat nebo na ně kreslit; a to nejdůležitější, můžete přidat text ve třech možných fontech včetně Impact fontu používaný na populárních stránkách pro vytváření memů. To znamená, že vy nebo vaše děti můžete ušetřit jeden krok a vyhnout se používání těchto stránek. Díky Opeře nemusíte vytvořený obrázek ani ukládat, v některých případech je totiž možné jej poslat přímo na Twitter.

Byl pro vás článek přínosný?