Hlavní navigace

Oznámení z Chromu budou přímo ve Windows

14. 8. 2018

Sdílet

 Autor: Rob Schultz, IDG US
Spolupráce Googlu s Microsoftem slibuje snazší přístup k informacím skrze Centrum akcí.

Google přichází s novinkou týkající se nejnovější verze jeho prohlížeče, tedy Chrome 68. Prohlížeč bude využívat oznamovacího systému Windows 10, aby uživateli předkládal oznámení také z prohlížeče.

Podle Petera Beverloo, šéfa vývojářského týmu, který je za novou funkci zodpovědný, má notifikace aktivní už zhruba polovina uživatelů Chrome 68, ostatním se spustí „zhruba za týden“, a to na Windows 10 verze 1607, tedy s aktualizací z poloviny roku 2016 známou jako Anniversary Update.

S povolenými notifikacemi se zprávy, které byly dosud zobrazovány Googlem (jako třeba zprávy zpravodajských serverů o nových článcích), začnou zobrazovat v Centru akcí, přístupném přes bublinu v panelu nástrojů.

„Uživatelé chtějí být se svou oblíbenou platformou ve stálem spojení. Oznámení Chromu byla vždy výjimečná a chovala se lehce odlišně,“ říká Beverloo. Připomeňme, že podobně nativně jsou oznámení z Chromu zobrazována od loňského roku také v rámci macOS, konkrétně od jeho verze 59.

příloha_ovladnete_sva_data

Manuálně je lze zapnout zadáním chrome://flags do adresního řádku a následně zapnutím možnosti „enable native notifications“.

Pro provozovatele webů však možná až o tak žhavou zprávu nejde. Míra prokliků na weby skrze tato oznámení totiž klesá. Beverloo však věří, že s využitím Windows Centra akcí se opět zvedne.

Byl pro vás článek přínosný?